Chokoladeboller - bagt som brydebrød
Foto: Betina Hastoft Lækre bløde boller med chokolade - det er lækkert!

Chokoladeboller - bagt som brydebrød

Lækre chokoladeboller bagt i bradepande. Chokoladebollerne bages sammen til en smukt brydebrød, som vil pynte på ethvert morgenbord eller til en kaffeslabaras.

printer Print
clock 20 minutter
plate 20 stk. chokoladeboller

3 dl lunkent vand
25 g gær
2 æg
2 spsk. ahornsirup eller sukker
50 g smør
ca. 725 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
1 tsk. salt
100 g hakket mælkechokolade
1 sammenpisket æg til pensling

Pynt: sigtet flormelis

Sådan bager du chokoladeboller

  1. Rør vand og gær sammen. Rør æg og sirup i.
  2. Smuldr smørret i hvedemelet, og rør det i gærblandingen sammen med salt og chokolade. Ælt dejen kort. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time.
  3. Form 20 boller. For en bradepande 22x30 cm med bagepapir. Fordel bollerne i bradepanden. De skal kun lige røre hinanden.

    PRØV OGSÅ: Hjemmebagte krydderboller

  4. Lad brydebrødet efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
  5. Pensl med sammenpisket æg. Bag brødet ca. 18-20 min. ved 200 gr.
  6. Pynt brydebrødet med sigtet flormelis, og bryd brødet til chokoladeboller.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Bagning og Bageopskrifter