Hjemmebagte krydderboller
Velduftende hjemmebagte krydderboller smager bare rigtig godt og er perfekte på søndagsmorgenbordet.
15 krydderboller
Total:18 minutter
Ingredienser
- 2 dl mælk
 - 25 g gær
 - 2 æg
 - 2 spsk. sukker
 - ½-1 tsk. stødt kardemomme
 - 500 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
 - 1 tsk. fint salt
 - 75 g blødt smør
 - 1 spsk. olie gerne valnødde eller mandelolie
 - 1 sammenpisket æg til pensling
 
Sådan bager du krydderboller
- Lun mælken, til den er fingervarm. Kom mælken i en skål, og udrør gæren heri. Rør æg, sukker og kardemomme i. Kom halvdelen af hvedemelet i, og ælt dejen godt, gerne på en køkkenmaskine 4-5 min. Lad dejen hvile 15. min.
 - Rør salt og det bløde smør i dejen. Tilsæt nu resten af hvedemelet, til dejen lige slipper skålens sider.
 - Kom 1 spsk. olie i en skål, og læg dejen heri. Vend dejen rundt, så den er dækket af et tyndt lag olie.
 - Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ca. 1 time.
 - Form 15 boller. Lad dem efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
 - Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.
 
Skønne hjemmebagte boller
- 
    
        
        Skønne solskinsboller
 - 
    
        
        Cremeboller
 - 
    
        
        Luftige teboller med rosiner
 - 
    
        
        Chokoladeboller - bagt som brydebrød
 - 
    
        
        Lækre boller med nutella & lakrids
 - 
    
        
        Wienerbrødsboller med blåbær
 - 
    
        
        Hjemmebagte krydderboller
 - 
    
        
        Fødselsdagsboller - nem opskrift
 - 
    
        
        Boller med chokolade - nem opskrift
 - 
    
        
        Boller med kardemomme
 - 
    
        
        Boller med fyld og glasur
 - 
    
        
        Boller med valnødder
 
PRØV OGSÅ: Klassiske krydderboller