Hjemmebagte krydderboller
SPONSORERET indhold

Hjemmebagte krydderboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Velduftende hjemmebagte krydderboller smager bare rigtig godt og er perfekte på søndagsmorgenbordet.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
01. feb. 2020 | Opskrift | Hendes Verden
15 krydderboller | Total: 18 min

Ingredienser

2 dl mælk
25 g gær
2 æg
2 spsk. sukker
½-1 tsk. stødt kardemomme
500 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
1 tsk. fint salt
75 g blødt smør
1 spsk. olie gerne valnødde eller mandelolie
1 sammenpisket æg til pensling

Sådan bager du krydderboller

  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Kom mælken i en skål, og udrør gæren heri. Rør æg, sukker og kardemomme i. Kom halvdelen af hvedemelet i, og ælt dejen godt, gerne på en køkkenmaskine 4-5 min. Lad dejen hvile 15. min.
  2. Rør salt og det bløde smør i dejen. Tilsæt nu resten af hvedemelet, til dejen lige slipper skålens sider.
  3. Kom 1 spsk. olie i en skål, og læg dejen heri. Vend dejen rundt, så den er dækket af et tyndt lag olie.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  5. Form 15 boller. Lad dem efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.

PRØV OGSÅ: Klassiske krydderboller