
SPONSORERET indhold
Hjemmebagte krydderboller
Velduftende hjemmebagte krydderboller smager bare rigtig godt og er perfekte på søndagsmorgenbordet.
15 krydderboller |
Total: 18 min
Ingredienser
2 dl mælk
25 g gær
2 æg
2 spsk. sukker
½-1 tsk. stødt kardemomme
500 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
1 tsk. fint salt
75 g blødt smør
1 spsk. olie gerne valnødde eller mandelolie
1 sammenpisket æg til pensling
Sådan bager du krydderboller
- Lun mælken, til den er fingervarm. Kom mælken i en skål, og udrør gæren heri. Rør æg, sukker og kardemomme i. Kom halvdelen af hvedemelet i, og ælt dejen godt, gerne på en køkkenmaskine 4-5 min. Lad dejen hvile 15. min.
- Rør salt og det bløde smør i dejen. Tilsæt nu resten af hvedemelet, til dejen lige slipper skålens sider.
- Kom 1 spsk. olie i en skål, og læg dejen heri. Vend dejen rundt, så den er dækket af et tyndt lag olie.
- Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ca. 1 time.
- Form 15 boller. Lad dem efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
- Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.
PRØV OGSÅ: Klassiske krydderboller