TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 31. MARTS FOR KUN 239 KR.

Foto: Betina Hastoft Lækre luftige krydderboller du nemt kan bage selv.

Hjemmebagte krydderboller

Velduftende hjemmebagte krydderboller smager bare rigtig godt og er perfekte på søndagsmorgenbordet.

printer Print
clock 18 minutter
plate 15 krydderboller

2 dl mælk
25 g gær
2 æg
2 spsk. sukker
½-1 tsk. stødt kardemomme
500 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
1 tsk. fint salt
75 g blødt smør
1 spsk. olie gerne valnødde eller mandelolie
1 sammenpisket æg til pensling

Sådan bager du krydderboller

  1. Lun mælken, til den er fingervarm. Kom mælken i en skål, og udrør gæren heri. Rør æg, sukker og kardemomme i. Kom halvdelen af hvedemelet i, og ælt dejen godt, gerne på en køkkenmaskine 4-5 min. Lad dejen hvile 15. min.
  2. Rør salt og det bløde smør i dejen. Tilsæt nu resten af hvedemelet, til dejen lige slipper skålens sider.
  3. Kom 1 spsk. olie i en skål, og læg dejen heri. Vend dejen rundt, så den er dækket af et tyndt lag olie.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  5. Form 15 boller. Lad dem efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
  6. Pensl med sammenpisket æg. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.

PRØV OGSÅ: Klassiske krydderboller

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Bagning og Bageopskrifter