![Krydderboller](/media/4bb4c4cff7024f99a729f9aabc525316/c4f180844a12498da97b010c465414fd.jpg?width=400&quality=80)
SPONSORERET indhold
Krydderboller
Prøv opskriften på den duftende og lækre klassiker, krydderbollen.
ca. 10 stk.
Ingredienser
2 æg
2 dl mælk
25 g gær
1 1/2 tsk. salt
2 tsk. sukker
3/4 tsk. stødt kardemomme
ca. 425 g mel
sammenpisket æg til pensling
- Pisk æg, mælk, gær, salt, sukker og kardemomme sammen. Tilsæt mel, og ælt dejen færdig. Lad den hæve ca. 45 min. lunt og tildækket.
- Slå dejen ned, og tril den til 10 lige store boller. Stil dem til efterhævning på pladen, og dæk dem til.
- De skal hæve, til de er meget, meget luftige. Lige før de sættes i ovnen, pensles de med sammenpisket æg. De bages ved 210 gr. i ca. 16 min. og køles derefter af.