Krydderboller
SPONSORERET indhold

Krydderboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv opskriften på den duftende og lækre klassiker, krydderbollen.

Af: Karen Hare Foto: Jesper Glyrskov
03. jan. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
ca. 10 stk.

Ingredienser

2 æg
2 dl mælk
25 g gær
1 1/2 tsk. salt
2 tsk. sukker
3/4 tsk. stødt kardemomme
ca. 425 g mel
sammenpisket æg til pensling

  1. Pisk æg, mælk, gær, salt, sukker og kardemomme sammen. Tilsæt mel, og ælt dejen færdig. Lad den hæve ca. 45 min. lunt og tildækket.
  2. Slå dejen ned, og tril den til 10 lige store boller. Stil dem til efterhævning på pladen, og dæk dem til.
  3. De skal hæve, til de er meget, meget luftige. Lige før de sættes i ovnen, pensles de med sammenpisket æg. De bages ved 210 gr. i ca. 16 min. og køles derefter af.