Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål
Foto: Line Thit Klein

Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål

Råmarineret fisk, ceviche, er en super sommerspise. Enten som forret eller let frokost.

printer Print

Ceviche:
400 g hvid fisk – f.eks. en torskeart
1 lime
lidt salt
1 tsk finthakket chili

Salat:
½ agurk
½ rødløg
¼ spidskål
½ lille bundt dild
lidt friske hyldeblomster
3 spsk olivenolie
2 spsk eddike f.eks.hyldeblomsteddike, se side 97

Tilbehør:
evt. brød

Sådan gør du

Ceviche: Skær fisken i tynde skiver, og anret dem på et fad (husk, at den fisk, du anvender, skal være egnet til at spise rå – dvs. at den skal være super frisk og have været frosset ned, før du spiser den).

Rør limesaft sammen med salt og chili. Dryp limemarinaden over fisken, og lad det trække i 10 minutter.

Salat: Skær agurken i små tern. Pil og skær rødløget i små tern. Skær spidskålen i tynde strimler, og pluk dilden fint. Bland agurk, rødløg, spidskål, lidt hyldeblomster sammen med olivenolie, lidt eddike f.eks hyldeblomsteddike, salt og dild. Kom salaten over fisken, og drys med friske hyldeblomster. Server med brød.


PRØV OGSÅ: Salat med grillede ferskner, hyldeblomst, ærter, mandler og feta

Se, hvad vi ellers skriver om: Ceviche, Kål og Hyldeblomst