Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål
SPONSORERET indhold

Ceviche med lime, hyldeblomst og spidskål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Råmarineret fisk, ceviche, er en super sommerspise. Enten som forret eller let frokost.

Af: Pernille Skjødt Foto: Line Thit Klein
03. jul. 2015 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

Ceviche:
400 g hvid fisk – f.eks. en torskeart
1 lime
lidt salt
1 tsk finthakket chili

Salat:
½ agurk
½ rødløg
¼ spidskål
½ lille bundt dild
lidt friske hyldeblomster
3 spsk olivenolie
2 spsk eddike f.eks.hyldeblomsteddike, se side 97

Tilbehør:
evt. brød

Sådan gør du

Ceviche: Skær fisken i tynde skiver, og anret dem på et fad (husk, at den fisk, du anvender, skal være egnet til at spise rå – dvs. at den skal være super frisk og have været frosset ned, før du spiser den).

Rør limesaft sammen med salt og chili. Dryp limemarinaden over fisken, og lad det trække i 10 minutter.

Salat: Skær agurken i små tern. Pil og skær rødløget i små tern. Skær spidskålen i tynde strimler, og pluk dilden fint. Bland agurk, rødløg, spidskål, lidt hyldeblomster sammen med olivenolie, lidt eddike f.eks hyldeblomsteddike, salt og dild. Kom salaten over fisken, og drys med friske hyldeblomster. Server med brød.


PRØV OGSÅ: Salat med grillede ferskner, hyldeblomst, ærter, mandler og feta