Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chutney opskrift med tomat og æble
Foto: Mikkel Adsbøl Chutney

Chutney opskrift med tomat og æble

Tomat æble chutney til sandwich eller som garniture

Chutneyen er super som en sundere ketchup, du kan evt. tilsætte en frisk rød chili hvis du vil have en stærk chutney. Brug den i sandwich, wraps eller som ketchup.

1
Print

5 solmodne store tomater
3 friske æbler (Belle de boskop)
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl sukker
2 kanelstænger
6 kardemommekapsler
salt og peber

Sådan laver ud chutney

Skær tomater og æbler i tern på 1 gange 1 cm. Snit skalotteløg og hvidløg fint. Kom sukkeret i en gryde, varm sukkeret op til karamel og tilsæt derefter kanelstænger, samt letknuste kardemommekapsler. Rør i karamellen i 30 sekunder.

Tilsæt tomater og æbler i tern samt skalotteløg og hvidløg. Tilsæt 1 dl vand og skru derefter ned for varmen. Lad chutneyen stå og simre i cirka 30 min, indtil sukkeret er opløst. Ryst et skoldet patentglas med atamon, kom derefter den varme chutney i patentglasset.

Sæt glasset på køl og luk låget, når chutneyen er nedkølet. Chutneyen er velegnet både lun eller kold.

Se, hvad vi ellers skriver om: Chutney, Æble, Dansk mad og Tilbehør