-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Tomat æble chutney til sandwich eller som garniture
Chutneyen er super som en sundere ketchup, du kan evt. tilsætte en frisk rød chili hvis du vil have en stærk chutney. Brug den i sandwich, wraps eller som ketchup.
1
Ingredienser
- 5 solmodne store tomater
- 3 friske æbler (Belle de boskop)
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 1 dl sukker
- 2 kanelstænger
- 6 kardemommekapsler
- salt og peber
Sådan laver ud chutney
- Skær tomater og æbler i tern på 1 gange 1 cm. Snit skalotteløg og hvidløg fint. Kom sukkeret i en gryde, varm sukkeret op til karamel og tilsæt derefter kanelstænger, samt letknuste kardemommekapsler. Rør i karamellen i 30 sekunder.
- Tilsæt tomater og æbler i tern samt skalotteløg og hvidløg. Tilsæt 1 dl vand og skru derefter ned for varmen. Lad chutneyen stå og simre i cirka 30 min, indtil sukkeret er opløst. Ryst et skoldet patentglas med atamon, kom derefter den varme chutney i patentglasset.
- Sæt glasset på køl og luk låget, når chutneyen er nedkølet. Chutneyen er velegnet både lun eller kold.