Chutney opskrift med tomat og æble
SPONSORERET indhold

Tomat æble chutney til sandwich eller som garniture

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chutneyen er super som en sundere ketchup, du kan evt. tilsætte en frisk rød chili hvis du vil have en stærk chutney. Brug den i sandwich, wraps eller som ketchup.

Af: Martin Haugaard Zielke Foto: Mikkel Adsbøl
02. dec. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
1

Ingredienser

5 solmodne store tomater
3 friske æbler (Belle de boskop)
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl sukker
2 kanelstænger
6 kardemommekapsler
salt og peber

Sådan laver ud chutney

Skær tomater og æbler i tern på 1 gange 1 cm. Snit skalotteløg og hvidløg fint. Kom sukkeret i en gryde, varm sukkeret op til karamel og tilsæt derefter kanelstænger, samt letknuste kardemommekapsler. Rør i karamellen i 30 sekunder.

Tilsæt tomater og æbler i tern samt skalotteløg og hvidløg. Tilsæt 1 dl vand og skru derefter ned for varmen. Lad chutneyen stå og simre i cirka 30 min, indtil sukkeret er opløst. Ryst et skoldet patentglas med atamon, kom derefter den varme chutney i patentglasset.

Sæt glasset på køl og luk låget, når chutneyen er nedkølet. Chutneyen er velegnet både lun eller kold.