Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Quinoa
Foto: Anders Schønnemann

Opskrift på quinoabowl

Cowgirl quinoabowl

Louisa Lorang er vild med at spise disse ”bowls”. En masse skønne ting, der passer sammen og kan nydes med blot en gaffel. Meget afslappet, men også virkelig skøn hverdagsmad.

2 personer
Print

Af Louisa Lorang

1 dl quinoa, gerne sort


Bønner:

1 gulerod
1 løg
2 fed hvidløg
2 stilke bladselleri
olivenolie
2 tsk knust spidskommen
1-2 spsk korianderstilke, hakkede
1 spsk tomatpure
2 spsk chipotle i adobo (eller anden god chili)
3 dl mosede tomater
200 g bønner, f.eks. pinto, kogte
2 dl kogende vand


Grønt:

1 squash
1 majskolbe
1 avocado
koriander, plukket
limebåde

Sådan gør du

Kog quinoaen i vand, der dækker, i ca. 15 minutter, dryp den godt af.

Bønner: Skræl og riv guleroden. Hak løg og hvidløg, og snit bladsellerien i tynde skiver. Sauter grøntsagerne i lidt olivenolie i 4-5 minutter. Krydr med spidskommen og korianderstilke, og sauter kort. Tilsæt tomatpure og chili, mosede tomater og bønner, og kog op i 10 minutter, og spæd med vand efter behov. Smag til med salt.

Grønt: Skær squashen i skiver, og pensl den med olivenolie. Grill den og majskolben på en varm grillpande, og drys begge dele med salt.

Skær majskernerne af kolben, og vend majs og squash i bønneretten.

Skær avocadoen i tern. Anret quinoa med bønneretten, top med avocado, koriander og evt. ekstra chili. Server straks med limebåde til.

TIP: Dette er også virkelig skøn ­morgenmad – hvis nu du har rester.

Se, hvad vi ellers skriver om: Quinoa, Vegetarisk og Hovedret