Dobbelt-chokolademousse
SPONSORERET indhold

Dobbelt-chokolademousse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Chokolade-sundhed i flere lag – men hold dig til en enkelt portion ...

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
14. mar. 2013 | Opskrift | ALT for damerne

Ingredienser

400 g hindbær
200 g sukkerfri hvid chokolade – fås i supermarkedet, helsekostforretninger eller på netslank.dk
200 g mørk chokolade 70%
3 dl fløde
1 tsk flydende sødemiddel
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
200 g skyr
6 passionsfrugter
lidt frisk citronmelisse

Sådan laver du dobbelt-chokolademousse:

1. Lav en hurtig hindbærkompot ved at give hindbærrene et opkog i vand.

2. Del chokoladen i mindre stykker, og smelt den mørke og den hvide i hvert sit vandbad.

3. Pisk fløden stiv sammen med flydende sødemiddel.

4. Rør skyr med æggeblommer, og fordel massen ligeligt i de to skåle med smeltet chokolade.

5. Fordel flødeskummen ligeligt i de to skåle, og vend forsigtigt sammen hver for sig.

6. Stil de to mousser på køl i ca. 4-5 timer. Er moussen blevet for stiv, kan man røre med lidt vand til en passende konsistens.

7. Anret de dobbelte chokolademousser ved at lægge et lille lag hindbærkompot i bunden af hvert portionsglas, og læg nu skiftevis en skefuld hvid mousse og en skefuld mørk mousse i. Pres en passionsfrugt over hver dessert, og pynt med citronmelisse.

600 kcal pr portion

Prøv også chokolade petit fours

Få mere inspiration til sund og lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/