Lækkert farsbrød med parmaskinke, salvie og bagte æbler
Farsbrød er nem og dejlig mad til hele familien - her har vi piftet farsbrødet op med parmaskinke, æbler og salvie.
Ingredienser
600 g hakket flæsk og kalv
1 mellemstor fennikel
2 fed hvidløg
1 løg
100 g rasp
1 dl mælk
1 spsk. tørret oregano salt og peber
1 spsk. olivenolie
1 lille bundt salvie
12 skiver tyndt skåret parmaskinke
Bagte æbler:
4 æbler
2 skalotteløg
1 lille bundt rosmarin
salt og peber
1 spsk. olivenolie
Sådanlaver du farsbrød
1. Tænd ovnen på 200 gr.
2. Kom kødet i en skål.
3. Skyl og hak fenniklen helt fint. Pil og hak hvidløg og løg. Rør kødet sammen med hakket fennikel, hvidløg, løg, rasp og mælk. Krydr med oregano, salt og peber. Rør sammen til en lind fars.
4. Smør en sandkageform med olivenolie. Læg salvieblade i bunden af formen. Læg parmaskinke med overlap side om side i bunden af formen, så skiverne går ud over kanten.
5. Kom farsen i formen. Bag den i ovnen i 30 min.
PRØV OGSÅ: Mad til to dage: Mørbradgryde med ris
6. Skyl æbler, og skær dem i kvarte. Pil skalotteløg, og skær i både. Bland æbler og løg sammen i et ovnfast fad. Skyl og hak rosmarin. Krydr med rosmarin, salt og peber. Dryp med olivenolie.
7. Bag æbler og løg i 20 min. Skær farsbrødet i skiver, og server de bagte æbler til.