Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Skøn Fejøkage med ribs
Foto: Tia Borgsmidt Kagen kaldes også figarokage og består af sprøde kagelag med dejlig blød gelé imellem.

Fejøkage opkrift

Skøn retrokage: Fejøkagen

Fejøkagen, eller figarokagen, som den også kaldes, stammer fra den lille ø Fejø i smålandsfarvandet nord for Lolland. Kagen er en lagkage, der er lagt sammen med ribsgelé og godt med flødeskum på toppen.

clock en time
printer Print
plate Ca. 15 stykker kage

250 g hvedemel
1 tsk. hjortetaksalt
250 g smør
250 g finthakkede smuttede mandler
250 g sukker

Fyld:
3 dl ribsgelé

Pynt:
2½ dl piskefløde og lidt sigtet flormelis

Rysteribs:
1 dl ribs
3 spsk. sukker

Sådan laver du fejøkage

1. Bland hvedemel og hjortetaksalt. Smuldr smørret heri. Tilsæt mandler og sukker, og ælt dejen sammen. Del dejen i 5 portioner. På bagepapir tegnes der cirkler med en diameter på 20 cm. Pres dejen ud i et jævnt lag på cirklerne. Bag dem ca. 10 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe, til de er gyldne. Afkøl bundene på en bagerist.

2. Læg bundene sammen med ribsgelé. Lad kagen trække tildækket 4-6 timer. Pisk fløden til skum. Fyld det i en sprøjtepose med stjernetylle. Pynt kagens kant med flødeskummet.

3. Kom ribbede, skyllede og afdryppede ribs i et glas. Kom sukkeret i og ryst det sammen. Pynt kagen med et drys sigtet flormelis og rysteribs.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kage, Lagkage og Bageopskrifter