Flaglagkage med rom-smørcreme
SPONSORERET indhold

Flaglagkage med rom-smørcreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Denne kage er perfekt, hvis du har noget særligt at fejre. Lagkagen er fyldt med lækker rom-smør creme og har et fint flagmønster indeni, når den bliver skåret ud.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
16. okt. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Bunde:

4 æg
125 g sukker
3 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
2 tsk. vaniljesukker
¾ tsk. bagepulver
120 g hvedemel
rød levnedsmiddelfarve, helst pastafarve til fondant
evt. blødt smør til springformen

Desuden:

1 dl friskpresset appelsinsaft

Rom-smørcreme:

150 g blødt smør
4 spsk. hvid rom eller vand
400 g flormelis

Glasur:

4 spsk. kogende vand
4 dl flormelis

Pynt:

lidt frysetørrede hindbær

Tilbehør:

evt. jordbær eller hindbær og flødeskum

Sådan gør du:

  1. Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Tilsæt appelsinskal.
  2. Tilsæt herefter hvedemel blandet med vaniljesukker og bagepulver. Farv dejen rød med levnedsmiddelfarve.
  3. Smør en springform 22 cm i diameter med blødt smør eller for den med bagepapir. Kom dejen i formen.
  4. Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på skal den bage lidt længere.
  5. Afkøl kagen og skær den i 2 bunde. Udstik i hver bund 2 runde cirkler ca. 11 cm i diameter og 6 cm i diameter.
  6. Fjern den ring med hul i, der nu er dannet. Så du har 2 bunde med en rund rille i (hver bund består derfor af to dele, nemlig en stor ydre kagering med en indre kagecirkel i.
  7. For en springform 22 cm i diameter med husholdningsplast. Læg den ene lagkagebund med ydre kagering og indre kagecirkel i.
  8. Pisk ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig creme. Kom den i en sprøjtepose med en glat tylle.
  9. Sprøjt først creme i rillen mellem ydrekagering og indre kagecirkel. Fordel herefter et lag på ca. 1½ cm smørcreme over bunden.
  10. Læg den anden bund med ydre kagering og indre kagecirkel over. Sprøjt smørcreme mellem ydre kagering og indre kagecirkel.
  11. Rør glasuren sammen af vand og flormelis og fordel den over kagens top, så den løber lidt ned over kagens sider. Drys med lidt frysetørrede hindbær.

Anbefalet til dig