SPONSORERET indhold
Flaglagkage med rom-smørcreme
Denne kage er perfekt, hvis du har noget særligt at fejre. Lagkagen er fyldt med lækker rom-smør creme og har et fint flagmønster indeni, når den bliver skåret ud.
8 personer
Ingredienser
Bunde:
4 æg
125 g sukker
3 tsk. fintreven usprøjtet appelsinskal
2 tsk. vaniljesukker
¾ tsk. bagepulver
120 g hvedemel
rød levnedsmiddelfarve, helst pastafarve til fondant
evt. blødt smør til springformen
Desuden:
1 dl friskpresset appelsinsaft
Rom-smørcreme:
150 g blødt smør
4 spsk. hvid rom eller vand
400 g flormelis
Glasur:
4 spsk. kogende vand
4 dl flormelis
Pynt:
lidt frysetørrede hindbær
Tilbehør:
evt. jordbær eller hindbær og flødeskum
Sådan gør du:
- Pisk æg og sukker luftigt med en håndmikser. Tilsæt appelsinskal.
- Tilsæt herefter hvedemel blandet med vaniljesukker og bagepulver. Farv dejen rød med levnedsmiddelfarve.
- Smør en springform 22 cm i diameter med blødt smør eller for den med bagepapir. Kom dejen i formen.
- Bag bunden ca. 30 min. ved 175 gr. Stik et spid i kagen, er der rå dej på skal den bage lidt længere.
- Afkøl kagen og skær den i 2 bunde. Udstik i hver bund 2 runde cirkler ca. 11 cm i diameter og 6 cm i diameter.
- Fjern den ring med hul i, der nu er dannet. Så du har 2 bunde med en rund rille i (hver bund består derfor af to dele, nemlig en stor ydre kagering med en indre kagecirkel i.
- For en springform 22 cm i diameter med husholdningsplast. Læg den ene lagkagebund med ydre kagering og indre kagecirkel i.
- Pisk ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig creme. Kom den i en sprøjtepose med en glat tylle.
- Sprøjt først creme i rillen mellem ydrekagering og indre kagecirkel. Fordel herefter et lag på ca. 1½ cm smørcreme over bunden.
- Læg den anden bund med ydre kagering og indre kagecirkel over. Sprøjt smørcreme mellem ydre kagering og indre kagecirkel.
- Rør glasuren sammen af vand og flormelis og fordel den over kagens top, så den løber lidt ned over kagens sider. Drys med lidt frysetørrede hindbær.