Flagsmåkager med hvid chokolade
Foto: Betina Hastoft Mums!

Flagsmåkager med hvid chokolade

Disse knasende flagsmåkager smager skønt og er et sikkert hit til kaffen!

printer Print
plate 40 stk.

125 g hvedemel
125 g blødt smør
100 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 æggeblommer
100 g hvid chokolade

Pynt:

hvid og rød figurmarcipan

Glasur:

1½ dl flormelis og 1½ spsk. vand

Sådan gør du:

  1. Ælt hvedemel, smør, flormelis, vaniljesukker og æggeblommer sammen i en skål. Kom chokoladen i.
  2. Drys lidt hvedemel ud på køkkenbordet. Form dejen til en firkantet pølse ca. 7x 5 cm. Pak pølsen i husholdningsfilm. Læg den i køleskabet natten over.
  3. Skær pølsen ud i ½ cm tykke skiver som lægges på bagepapir.
  4. Bag kagerne ca. 5-6 min. ved 200 gr. på anden øverste ovnribbe, de skal være gyldne langs kanten.
  5. Udrul figurmarcipanen på et bord drysset med lidt flormelis. Brug en lille kniv til at skære det til.
  6. Pynt kagerne som dannebrogsflag ved at fæstne figurmarcipanen på småkagerne med glasur rørt sammen af flormelis og vand.
  7. Pynt kun de kager der skal spises samme dag.
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Småkager, Fødselsdag og Bageopskrifter