opskrift på føselsdagsboller
SPONSORERET indhold

Fødselsdagsboller: De fineste ballon-boller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forkæl fødselaren med de fineste hjemmebagte boller - her har vi bagt lækre fødselsdagsboller og pyntet dem som balloner. Ballonsnoren er selvfølgelig af karamel...

Af: Cecilie Svensson Foto: Chris Tonnesen
20. okt. 2021 | Mad | BoligLiv
Ca. 10 mellemstore boller

Ingredienser

4 dl lun mælk
25 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
2 æggeblommer eller 1 æg
150 g smeltet smør
ca. 650 g hvedemel
1 æg til pensling

Glasur:
ca. 300 g flormelis vand eller mælk
frugtfarve
karamelsnører til snor

Sådan bager du ballon-boller

1. Smuldr gæren i mælken, og tilsæt salt, sukker, kardemomme, æggeblommer og smeltet smør.

2. Tilsæt melet lidt af gangen. Det kan variere hvor meget mel dejen kan optage. Ælt dejen, til den er smidig og blank, og stil den til hævning halvanden time med et fugtigt viskestykke over.

3. Del dejen i 10 dele, og form til boller. Læg bollerne på en bradepande, og pensl dem med sammenpisket æg blandet med et par skefulde vand. Lad bollerne hæve under et stykke film en halv time.

 

PRØV OGSÅ: Kagemand: Bag en kageklovn

4. Bag dem ved 200 grader i 12-14 minutter, til de er lysebrune både på overfladen og i bunden. Lad dem køle af. Bland glasur i forskellige farver, og fordel på bollerne. Brug karamelsnører som snor.

TIP:  Du kan også skrive bogstaver eller tal på bollerne med glasur

Anbefalet til dig