-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Frikadeller med kold kartoffelsalat
En vaskeægte sommerklassiker. Danske frikadeller med kartoffelsalat til.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege-/kogetid: 20 min.
- Ingredienser:
- 500 g hakket kalve- og svinekød
- 2 tsk groft salt
- 2 æg
- 1 spsk hvedemel
- 1 dl kogte kartofler (mosede eller revne)
- 1½ dl mælk
- friskkværnet peber
- 4-5 stængler bladselleri (små stykker)
- 1/2 løg (fintrevet)
- smør og olie til stegning
- Kold kartoffelsalat:
- 750 g kogte kartofler (kogte, pillede, stykker)
- 250 g cherrytomater (evt. halve)
- 2 spsk kørvel eller bladselleritop (evt. hakket)
- 1 lille rødløg (ringe)
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Tilbehør:
- grøn salat
- Frikadeller: Rør kødet sejt med salt. Rør æg, mel, kartoffel og gradvist mælk i, og rør farsen smidig.
- Krydr med peber og tilsæt bladselleri og løg. Varm en pande med smør og olie.
- Form 12-15 frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
- Kartoffelsalat: Bland kartofler med tomat, kørvel eller bladselleritop, løgringe og en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med kartoffelsalat og grøn salat.