brød
SPONSORERET indhold

Fuldkornsboller med blåbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækre boller bagt på kamutmel, som er nemt at bage med, og som giver meget fiberrigt brød.

Af: Lone Kjær
11. nov. 2013 | Opskrift | Fit living
12 stk.

Ingredienser

6 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk mørk sirup
50 g tørrede blåbær
300 g kamutmel
200 g durummel
250 g hvedemel
1 spsk olivenolie

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    260 Kcal
  • Fedt:
    13 %
  • Protein:
    11 %
  • Kulhydrat:
    5 %

Sådan gør du:

Første dag:

  1. Hæld vandet i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup og tørrede blåbær.
  2. Rør kamutmel og durummel i væsken. Rør dernæst hvedemel i lidt ad gangen.
  3. Rør dejen længe, f.eks. i en røremaskine. Dryp dejen med olie og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.

Næste dag:

  1. Dyp en stor spiseske i en skål koldt vand.
  2. Form dejen skødesløst til boller ved hjælp af skeen og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
  3. Lad brødene efterhæve i ca. 30 min.
  4. Bag bollerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gyldne. Pensl evt. med lidt vand − det giver en sprød skorpe.
  5. Afkøl bollerne på en bagerist.

Energi pr. stk.: 260 kcal, fedt 13%, protein 11%, kulhydrat 76%, kostfibre 5 g