
SPONSORERET indhold
Fuldkornsboller med blåbær
Lækre boller bagt på kamutmel, som er nemt at bage med, og som giver meget fiberrigt brød.
12 stk.
Ingredienser
6 dl koldt vand
10 g gær
1 spsk groft salt
1 spsk mørk sirup
50 g tørrede blåbær
300 g kamutmel
200 g durummel
250 g hvedemel
1 spsk olivenolie
Næringsindhold
-
Energi pr. person:260 Kcal
-
Fedt:13 %
-
Protein:11 %
-
Kulhydrat:5 %
Sådan gør du:
Første dag:
- Hæld vandet i en stor skål og opløs gæren heri. Tilsæt salt, sirup og tørrede blåbær.
- Rør kamutmel og durummel i væsken. Rør dernæst hvedemel i lidt ad gangen.
- Rør dejen længe, f.eks. i en røremaskine. Dryp dejen med olie og stil den tildækket til hævning i køleskabet til næste dag.
Næste dag:
- Dyp en stor spiseske i en skål koldt vand.
- Form dejen skødesløst til boller ved hjælp af skeen og fordel dem på to bageplader med bagepapir.
- Lad brødene efterhæve i ca. 30 min.
- Bag bollerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gyldne. Pensl evt. med lidt vand − det giver en sprød skorpe.
- Afkøl bollerne på en bagerist.
Energi pr. stk.: 260 kcal, fedt 13%, protein 11%, kulhydrat 76%, kostfibre 5 g