Glutenfri græskartærte med krydret oksekød
SPONSORERET indhold

Glutenfri græskartærte med krydret oksekød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Amerikanernes pumpkin pie suppleret med hakket oksekød og skønne krydderier.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
05. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time

Ingredienser

Bund:
150 g mandler
150 g ris- eller boghvedemel
1 tsk salt
60 g smør
1 æg

Fyld:
20 g smør
300 g hakket oksekød
300 g græskar
2 løg
2 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk stødt ingefær
1 spsk stødt cayennepeber
1 spsk sød paprika
3 æg
100 g mild ost.

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 160 grader.
  2. Bund: Blend mandlerne til mel i en foodprocessor, kaffekværn eller blender. Tilsæt mel og salt. Smuldr smørret ud i dejen, til den har konsistens som gryn.
  3. Tilfør halvdelen af det sammenpiskede æg, og saml dejen til en kugle. Rul den tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
  4. Fjern det øverste stykke papir, og løft dejen over i en smurt tærteform. Skær den til, rul resterne ud, og skær dem i strimler.
  5. Bag bunden i ovnen i 15 min.
  6. Fyld: Smelt smørret i en gryde, og brun oksekødet af. Skær græskar, løg og hvidløg i tern, og lad dem stege med lidt. Tag gryden af varmen. Smag til med krydderierne.
  7. Rør æggene sammen med osten, og vend med det øvrige fyld. Kom fyldet op i tærtebunden, kom dejstrimler på toppen, og pensl med den anden halvdel af . Pensl dejstrimlerne med resten af ægget.
  8. Bag færdig i ovnen i yderligere 15 min.
  9. Server tærten med en grøn salat til.