græskarboller
Foto: Betina Hastoft Lækre boller bagt med græskar - bollerne har en dejlig saftig krumme.

Boller med græskar

Græskarboller med græskarkerner

Græskar er uundværligt, når der skal kreeres uhyggelige græskarhoveder under fejringen af Halloween, men den orange grøntsag kan bruges til meget mere end bare pynt. Her har vi bagt de lækreste boller med græskar:

printer Print
clock en time
plate 15 græskarboller

1 spisegræskar, min. 600 g
25 g gær
2 dl vand
2 tsk salt
1 æg
150 g groft mel
450 g hvedemel
2-3 spsk græskarkerner

Sådan bager du græskarboller

  1. Bag græskaret i ovnen ved 175°C i ca. 1 time til de er mørt og afkøl. Kan sagtens gøres et par dage før, når ovnen alligevel er i gang.
  2. Halver græskaret, fjern kernerne og skrab kødet ud, 500 g i alt og mos med en gaffel.
  3. Rør gæren ud i lunken vand, tilsæt græskar. ør salt, æg og groft mel i og lad dejen stå 30 minutter. Tilsæt hvedemel lidt af gangen og rør dejen godt igennem, den skal være en anelse klistret. Lad dejen hvile tildækket 1 time.

    PRØV OGSÅ: Græskarsuppe med bacon
  4. Kom dejen med skeer i smurte muffins forme eller sæt bollerne med skeer på en bageplade med bagepapir. Drys med græskarkerner og lad dem hæve 30 min.
  5. Bag bollerne ca. 20 min. ved 225°C, afkøl på rist og nyd dem gerne lune.
Se, hvad vi ellers skriver om: Græskar, Boller, Bagning og Bageopskrifter