Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
5½ dl mælk
150 g smør
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
200 g chokolade
Pensling:
1 æg
Glasur:
ca. 3 dl flormelis
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
2 tsk. kakao
Pynt:
chokoladestjerner (eller anden pynt)
- Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri, og tilsæt sukker og mel.
- Ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 min.
- Del dejen i 20 lige store stykker.
- Hak chokoladen i små stykker, fordél dem på hvert dejstykke, og tril dem til boller.
- Lad bollerne hæve på bageplader med bagepapir i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag bollerne på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist.
- Bland en tyk glasur af flormelis, æggehvide og kakao. Smør det på toppen af bollerne, og pynt med chokoladestjerner.