Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Chokoladeboller
Foto: Dyrløv & Holthe

Chokoladeboller - opskrift fra Hjemmet

Chokoladeboller

Søde boller med chokoladestykker er et sikkert hit hos børn og barnlige sjæle. Pynt med festlige stjerner eller f.eks. frysetørrede hindbær.

20 stk.
Print

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
5½ dl mælk
150 g smør
50 g gær
150 g sukker
ca. 1 kg hvedemel
Fyld:
200 g chokolade
Pensling:
1 æg
Glasur:
ca. 3 dl flormelis
1 æggehvide (evt. pasteuriseret)
2 tsk. kakao
Pynt:
chokoladestjerner (eller anden pynt)

  1. Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri, og tilsæt sukker og mel.
  2. Ælt dejen glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 min.
  3. Del dejen i 20 lige store stykker.
  4. Hak chokoladen i små stykker, fordél dem på hvert dejstykke, og tril dem til boller.
  5. Lad bollerne hæve på bageplader med bagepapir i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg.
  6. Bag bollerne på midterste rille ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist.
  7. Bland en tyk glasur af flormelis, æggehvide og kakao. Smør det på toppen af bollerne, og pynt med chokoladestjerner.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Bageopskrifter