Luftige teboller med rosiner
Foto: Betina Hastoft En friskbagt lun og luftig tebolle med koldt tandsmør på er svær at modstå.

Luftige teboller med rosiner

Lækre og luftige teboller med rosiner og et fint drys perlesukker på toppen. Her får du en god opskrift på hjemmebagte teboller.

printer Print
clock 18 minutter
plate 10 stk. teboller

100 g smør
2 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 spsk. sukker
¾ tsk. salt
1½ dl rosiner
ca. 450 g manitobahvedemel eller tipo 00 hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling
3-4 spsk. perlesukker til drys

Sådan bager du teboller

  1. Smelt smørret i mælken. Når det er lunkent, udrøres gæren heri. Rør æg og sukker i. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  2. Ælt dejen sammen, til den er smidig.
  3. Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket ca. 1 time. Form dejen til 10 boller.
  4. Lad dem efterhæve tildækket med et rent klæde ca. 40 min.
  5. Pensl med æg, og drys med perlesukker. Bag bollerne ca. 18 min. ved 200 gr.
Se, hvad vi ellers skriver om: Boller og Bageopskrifter