Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan rister du de perfekte græskarkerner
Foto: Alamy Ristede græskarkerner

Sådan rister du de perfekte græskarkerner

Sådan rister du de perfekte græskarkerner

Græskar er fyldt med kerner, som kan ristes og bruges som lækker snack.

Print

Ristede græskarkerner

Friske græskarkerner fra et græskar

Salt

Rapsolie

Vand

Sådan rister du de perfekte græskarkerner

  1. Tænd ovnen på 160 grader.
  2. Skrab kernerne ud af dit græskar og rens kernerne, så de er helt frie for græskarkød. Brug evt. et dørslag eller en salatslynge. 
  3. Læg kernerne i en gryde og hæld vand over så det dækker. Put lidt salt i vandet og lad det koge i ca. 20 minutter.  
  4. Hæld vandet fra græskarkernerne og bred græskarkernerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Hæld lidt rapsolie over kernerne, og drys med salt. Rist kernerne i ovnen ved 160 gr. i ca. 30 min. Vend græskarkerner ca. hvert 10. minut.
  6. De ristede græskarkerner er færdige, når de bliver faste og ikke længere er bløde. Krydr med ekstra salt, hvis det ønskes.
  7. Tag dem ud af ovnen og lade dem køle af inden serveringen.

Det er meget nemt at lave dine egne græskarkerner, men der er to trin, der er vigtige:

  

1. Rens dine græskarkerner godt


Det er vigtigt at vaske græskarkerne godt inden de ristes. Du kan evt. fjerne græskarkødet med en salatslynge.

2. Hold øje med græskarkernerne i ovnen

Det er vigtigt at du holder øje med græskarkernerne i ovnen. Stil evt. uret på 10 minutter, og vend  græskarerne på bagepladen, hver gang det ringer, så undgår du, at de brænder på.

 

 

Tip

Du kan også riste græskarkernerne på en pande.

Se, hvad vi ellers skriver om: Græskar, Snacks, Nødder, Græskarsuppe, Vegetarisk og Tilbehør