GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'
Foto: Martin Dyrløv Flot og festlig græskarkage til Halloween...

Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'

Bag en dejlig saftig og let krydret kage til Halloween i græskarfacon. Der skal bages 2 kager, som sættes sammen med flødeosteglasur til et stort, flot græskar. Se hvordan, du bager en flot Halloween-græskarkage her

printer Print
clock 2 timer, 45 minutter
plate 16-20 personer

1 dobbelt-kage til 16-20 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time og 45 min.

Græskarmos til 2 kager:
1 græskar (1200-1500 g)

Dej til 1 kage:
300 g græskarmos
100 g smør
125 g sukker
125 g farin
2 æg str. L
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt nelliker
½ tsk. salt
1 dl æblemost 

Glasur:
200 g flødeost naturel
75 g blødt smør
125 g flormelis

Pynt:
evt. 150 g marcipan
evt. orange og/eller grøn farve

Endvidere:
1 randform med buede sider (22-24 cm/ 1½-2 liter)

Sådan bager du Halloween-græskarkagen

  1. Græskarmos: Halvér græskarret, skrab kerner og tråde ud, og læg de to halve græskar med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. til frugtkødet er helt mørt. Skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske.
  3. Dej: Blend den lune græskarmos med smør, og blend sukker, farin og æg i. Hæld det i en skål.
  4. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og tilsæt salt. Bland det i græskarblandingen skiftevis med æblemost.
  5. Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 min., til et træspyd kommer ren ud. Afkøl i formen i 5-10 min., og vend så kagen ud på en rist. Afkøl i mindst 2 timer.
  6. Bag en kage til efter samme opskrift.
  7. Skær den flade side til på begge kager, så de kan sættes sammen til én kage.
  8. Glasur: Pisk smørret cremet, og pisk flødeosten i. Pisk sigtet flormelis i.
  9. Græskarkage: Smør lidt glasur på den ene kages bund, og sæt den sammen med den anden, så de danner et ”græskar”. Fyld evt. hullet i kagen, med de afskårne kagerester.
  10. Læg resten af glasuren på toppen af kagen, og lad den evt. glide lidt ned af siderne.
  11. Pynt: Ælt evt. marcipan sammen med den ønskede farve, og form en stilk og et par blade. Sæt dem i kagen.

TIP Gem overskydende græskarmos, og brug det som tilbehør til aftensmaden: Varm mosen igennem, og smag til med lidt knust hvidløg, smør, salt og peber.

Se, hvad vi ellers skriver om: Halloween-mad, Græskar, Kage og Bageopskrifter