Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'
SPONSORERET indhold

Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag en dejlig saftig og let krydret kage til Halloween i græskarfacon. Den flotte halloweenkage bages som 2 kager, der sættes sammen med flødeosteglasur til et stort, flot græskar. Se hvordan, du bager en flot halloweenkage her

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
18. okt. 2021 | Opskrift | Hjemmet
16-20 personer | Total: 2 timer, 45 min

Ingredienser

1 halloweenkage til 16-20 personer
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 1 time og 45 min.

Græskarmos til 2 halloweenkager:
1 græskar (1200-1500 g)

Dej til 1 kage:
300 g græskarmos
100 g smør
125 g sukker
125 g farin
2 æg str. L
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt ingefær
¼ tsk. stødt nelliker
½ tsk. salt
1 dl æblemost 

Glasur:
200 g flødeost naturel
75 g blødt smør
125 g flormelis

Pynt:
evt. 150 g marcipan
evt. orange og/eller grøn farve

Endvidere:
1 randform med buede sider (22-24 cm/ 1½-2 liter)

Sådan bager du Halloween-græskarkagen

  1. Græskarmos: Halvér græskarret, skrab kerner og tråde ud, og læg de to halve græskar med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. til frugtkødet er helt mørt. Skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske.
  3. Dej: Blend den lune græskarmos med smør, og blend sukker, farin og æg i. Hæld det i en skål.
  4. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og tilsæt salt. Bland det i græskarblandingen skiftevis med æblemost.
  5. Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 min., til et træspyd kommer ren ud. Afkøl i formen i 5-10 min., og vend så kagen ud på en rist. Afkøl i mindst 2 timer.
  6. Bag en kage til efter samme opskrift.
  7. Skær den flade side til på begge kager, så de kan sættes sammen til én kage.
  8. Glasur: Pisk smørret cremet, og pisk flødeosten i. Pisk sigtet flormelis i.
  9. Halloweenkage: Smør lidt glasur på den ene kages bund, og sæt den sammen med den anden, så de danner et ”græskar”. Fyld evt. hullet i kagen, med de afskårne kagerester.
  10. Læg resten af glasuren på toppen af kagen, og lad den evt. glide lidt ned af siderne.
  11. Pynt: Ælt evt. marcipan sammen med den ønskede farve, og form en stilk og et par blade. Sæt dem i kagen.

TIP Gem overskydende græskarmos, og brug det som tilbehør til aftensmaden: Varm mosen igennem, og smag til med lidt knust hvidløg, smør, salt og peber.

Vidste du:  
Græskar er synonymt med halloween, som vi efterhånden er begyndt at fejre. Og hvis fejring af halloween netop indebærer at spise en masse græskar, er det godt for din sundhed. Græskar har et højt indhold af f.eks. betakarotin, der blandet andet forebygger kræft, mens kernerne indeholder masser af gode fedtstoffer og er meget rige på kalium og zink.

(Kilde: Louise Bruun, ALT for damerne)