
SPONSORERET indhold
Skønne solskinsboller
Som navnet siger, er disse fyldt med solskin i form af vaniljecreme. De minder lidt om cremeboller, men er uden kokos. Desuden er der masser af frisk appelsinjuice i dejen.
Ca. 25 stk.
Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 12-15 min.
200 g smør
7 dl mælk
3 dl appelsinjuice
75 g gær
2½ dl sukker
3 tsk. kardemomme
ca. 2,1 kg hvedemel
Fyld:
1 appelsin
2 spsk. farinsukker
3½ tsk. kanel
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
2½ dl madlavningsfløde
2½ dl mælk
1 dl sukker
1 spsk. maizenamel
3 æggeblommer
Pynt:
evt. glasur
Sådan bager du boller med creme
- Smelt smør, tilsæt mælk og juice, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 8-10 min.
- Lad dejen hæve tildækket i 30-40 min.
- Fyld:
- Riv appelsinskallen fint, og bland den med farin og kanel.
- Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2.
- Rul dem ud i rektangler på ca. 1 cm’s tykkelse. Drys fyldet over, og rul dejen sammen til roulader. Skær dem ud i ca. 25 skiver i alt.
- Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
- Vaniljecreme:
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker. Rør maizena og æggeblommer sammen, og pisk det i mælkeblandingen. Kog cremen op, og lad den afkøle.
- Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med ca. 1 spsk. vaniljecreme.
- Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt dem evt. med lidt glasur på toppen.