Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Solskinsboller
Foto: Dyrløv & Holthe

Boller med creme - opskrift fra Hjemmet

Solskinsboller

Som navnet siger, er disse fyldt med solskin i form af vaniljecreme. De minder lidt om cremeboller, men er uden kokos. Desuden er der masser af frisk appelsinjuice i dejen.

Ca. 25 stk.
Print

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 12-15 min.
200 g smør
7 dl mælk
3 dl appelsinjuice
75 g gær
2½ dl sukker
3 tsk. kardemomme
ca. 2,1 kg hvedemel
Fyld:
1 appelsin
2 spsk. farinsukker
3½ tsk. kanel
Vaniljecreme:
1 vaniljestang
2½ dl madlavningsfløde
2½ dl mælk
1 dl sukker
1 spsk. maizenamel
3 æggeblommer
Pynt:
evt. glasur

  1. Smelt smør, tilsæt mælk og juice, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, kardemomme og mel. Rør dejen glat og smidig på en røremaskine i 8-10 min.
  2. Lad dejen hæve tildækket i 30-40 min.
  3. Fyld:
  4. Riv appelsinskallen fint, og bland den med farin og kanel.
  5. Hæld dejen ud på bordet, og del den i 2.
  6. Rul dem ud i rektangler på ca. 1 cm’s tykkelse. Drys fyldet over, og rul dejen sammen til roulader. Skær dem ud i ca. 25 skiver i alt.
  7. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 min.
  8. Vaniljecreme:
  9. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en gryde sammen med fløde, mælk og sukker. Rør maizena og æggeblommer sammen, og pisk det i mælkeblandingen. Kog cremen op, og lad den afkøle.
  10.  Lav en fordybning i hver bolle og fyld den med ca. 1 spsk. vaniljecreme.
  11.  Bag bollerne ved 225 grader i 12-15 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Pynt dem evt. med lidt glasur på toppen.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Vaniljecreme, Bagning og Bageopskrifter