Fødselsdagsboller
SPONSORERET indhold

Fødselsdagsboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bløde og luftige boller passer perfekt til en fød­sels­dagsfest – eller blot en hyggelig komsammen.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun
12. aug. 2019 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 20 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: ca. 25 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
75 g gær
1 æg
1½ dl sukker
1½ tsk. kardemomme
ca. 1 kg hvedemel
Pensling:
1 æg

Sådan bager du fødselsdagsboller

  1. Smelt smør, hæld mælk i, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Hæld blandingen i en stor skål, og tilsæt sammenpisket æg, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen, til den bliver glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 min.
  4. Form dejen til ca. 20 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
  5. Bag bollerne gyldne ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en bagerist.