Ingredienser
Arbejdstid: ca. 25 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
75 g gær
1 æg
1½ dl sukker
1½ tsk. kardemomme
ca. 1 kg hvedemel
Pensling:
1 æg
Sådan bager du fødselsdagsboller
- Smelt smør, hæld mælk i, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
- Hæld blandingen i en stor skål, og tilsæt sammenpisket æg, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen, til den bliver glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
- Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 min.
- Form dejen til ca. 20 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag bollerne gyldne ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en bagerist.