Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Fødselsdagsboller
Foto: Dyrløv & Holthe Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun

Fødselsdagsboller - opskrift fra Hjemmet

Fødselsdagsboller

Bløde og luftige boller passer perfekt til en fød­sels­dagsfest – eller blot en hyggelig komsammen.

plate Ca. 20 stk.
printer Print

Arbejdstid: ca. 25 min.
Bagetid: ca. 15 min. (pr. plade)
150 g smør
6 dl mælk
75 g gær
1 æg
1½ dl sukker
1½ tsk. kardemomme
ca. 1 kg hvedemel
Pensling:
1 æg

  1. Smelt smør, hæld mælk i, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri.
  2. Hæld blandingen i en stor skål, og tilsæt sammenpisket æg, sukker, kardemomme og mel. Ælt dejen, til den bliver glat og smidig, evt. på en køkkenmaskine.
  3. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 30-40 min.
  4. Form dejen til ca. 20 boller, sæt dem på bageplader med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
  5. Bag bollerne gyldne ved 200 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fødselsdag, Boller, Dansk mad og Bageopskrifter