
Vafler med græskar
Smagen af sprøde vafler vækker minder frem hos de fleste.
Ingredienser
Vafler med græskar
Græskarpuré:
300 g græskarkød eller
courgette
vand
Vafler:
3 dl hvedemel
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
3 små æg
4 spsk. brun farin
3 spsk. olie
3 dl græskarpuré (se herover)
Tilbehør: ahornsirup
Sådan laver du vafler med græskar
1. Kog græskarkødet eller courgetten ca. 20 min., og afdryp det i en sigte. Miks det til puré i en blender eller foodprocessor.
2. Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg, brun farin og olie sammen i en anden skål. Mål græskarpurén
op, og vend den i. Vend herefter melblandingen i.
3. Varm et vaffeljern op, og bag vaflerne. Smør vaffeljernet med olie. Brug ca. 1 dl dej pr. vaffel.
SE OGSÅ: Spinatvafler med laks
SE OGSÅ: Vafler med karamelliseret æble
SE OGSÅ: Belgiske vafler
Tip
Prøv også at rive lidt græskar og komme det i pandekagedejen eller i en gærdej til f.eks. courgetteboller.