Vafler med karamelliseret æble
SPONSORERET indhold

Vafler med karamelliseret æble

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Dejlige sprøde vafler lavet på et vaffeljern. Det er måske ikke sunde vafler, men de karamelliserede æbler leder tankerne hen mod noget sundt...

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
16. dec. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
Ca. 8 store vafler

Ingredienser

Vafler med karamelliseret æble

1½ dl hvidtøl
2½ dl sødmælk
35 g smør
3 æg
2 spsk. ahornsirup
200 g hvedemel
¼ tsk. bagepulver


Karamelliseret æble:
2 æbler
15 g smør
4 spsk. ahornsirup
½ granatæble


Tilbehør:

evt. vaniljeis

Sådan laver du vafler med karamelliseret æble

1. Tænd vaffeljernet, og indstil det på mellem til høj varme.


2. Bland hvidtøl, sødmælk og smeltet smør i en skål. Del æggene i blomme og hvide, og tilsæt æggeblommerne. Tilsæt ahornsirup. Bland mel og bagepulver i en skål. Kom melet i dejen, pisk grundigt med et piskeris, til dejen er helt jævn. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i dejen.


3. Hæld evt. dejen på en kande, så det er nemmere at hælde den på vaffeljernet i passende mængde. Bag vaflerne, til de er brune. Bag dem i lidt smør, hvis vaffeljernet ikke vil slippe.


4. Skær æblerne i både, og varm smørret på en pande. rist æblerne i smør. Hæld ahornsiruppen på, og kog videre et minut. 

5. Server vaflerne nybagte med karamelliseret æble, drys med granatæblekerner, og server evt. is til.

 

SE OGSÅ: Belgiske vafler

SE OGSÅ: Spinatvafler med laks

SE OGSÅ: Lune hasselnøddevafler