Spøgelsesboller
SPONSORERET indhold

Spøgelsesboller til Halloween

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Boller pyntet som små spøgelser, er perfekte til børnenes halloweenfest.

Af: Nadja Wehlitz Foto: Jes Buusmann
03. okt. 2012 | Mad | Hendes Verden
(25-30 boller)

Ingredienser

2½ dl mælk
100 g smør
25 g gær
½ tsk. salt
50 g sukker
1 æg
ca. 550 g hvedemel
1 æg til pensling
1-2 ruller overtræksmarcipan eller marcipanlåg
50 g flormelis
Ca. 1 spsk. vand

  1. Lun mælken i en gryde, og smelt smørret deri. Smuldr gæren i en skål, og hæld den fingerlune mælkeblanding over.
  2. Rør salt, sukker og æg i. Tilsæt melet lidt efter lidt, og ælt, til dejen er glat og smidig.
  3. Lad dejen hæve tildækket 45 min. Form dejen til ca. 25-30 små boller og lad dem efterhæve 15 min. Pensl bollerne med æg.
  4. Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter. Lad bollerne afkøle.
  5. Skær marcipanen ud til cirkler og læg marcipancirklerne over bollerne. Rør flormelis og vand sammen og kom det i en lille pose.
  6. Klip et lille hul i det ene hjørne, og tegn øjne og det kribler og krabler mund på spøgelserne.