-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
Græskarsuppe med bacon
Supper med årstidens grønsager er god og nærende mad. Prøv vores opskrift på græskarsuppe med bacon, som smager dejligt og er nem at lave.
Græskarsuppe til 4 personer
Græskarsuppe med bacon
- 600 g græskarkød uden kerner og skal (butternut eller hokkaido)
- 3 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 15 g ingefærrod
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. stærk karry
- 8 dl grønsagsbouillon
- 1 lille dåse (165 ml) kokosmælk
- skal fra økologisk citron
- saft fra ½ citron
- salt og peber
- Topping:
- 100 g baconskiver
- ½ dl græskarkerner
- 1 dl hakket purløg
- Tilbehør:
- groft brød
Sådan laver du græskarsuppe med bacon
- 1. Del græskaret i både. Fjern kerner og skal, og skær græskarkødet i 2 × 2 cm’s tern. Varm olien i en gryde, og steg græskar og grofthakkede løg i ca. 4-5 min. over svag til jævn varme. Hak ingefær og hvidløg fint, og tilsæt det sammen med karry.
- 2. Hæld bouillon på, og lad det hele koge i ca. 8 min., eller til græskarkødet er helt mørt. Tilsæt kokosmælk, citronskal og -saft til suppen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- 3. Steg baconskiverne sprøde på panden, og læg dem på et stykke køkkenrulle. Rist græskarkernerne lidt, til de popper.
- 4. Server suppen i dybe tallerkner med et par skiver bacon, lidt græskarkerner og et drys purløg. Giv godt brød til suppen.