Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Græskarsuppe i græskar
Foto: Jes Buusmann

Græskarsuppe i græskar - opskrift fra Hendes Verden

Græskarsuppe i græskar

4 personer
Print

500 g græskarkød, 1-2 hokkaidogræskar
300 g kartofler
2 løg
3 spsk. smør
1 liter hønsebouillon
evt. 2 dl hvidvin
2 tsk. friske timianblade
1 dl piskefløde
2 spsk. citronsaft
1 tsk. salt
peber
Persilleolie:
3 spsk. hakket persille
1 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft

Sådan laver du græskarsuppe

  1. Skær græskarrene i både, skær skallen af, og fjern kernerne. Skær bådene i mindre stykker. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Hak løgene, og svits græskar, kartofler og løg i smør i en gryde. Tilsæt bouillon og evt. hvidvin samt timian, og lad det simre ved svag varme ca. 40 min. under låg. Miks suppen jævn med en stavblender. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  2. Miks persille, olivenolie og citronsaft i en blender, eller pisk det sammen i en skål. Server suppen med persilleolie og ristede brødskiver.
Se, hvad vi ellers skriver om: Græskarsuppe, Suppe og Hovedret