Grøn suppe med pesto
Mættende og cremet suppe – hvis du gerne vil spare lidt på kalorierne, så vælg en mere mager type feta.
Ingredienser
2 rødløg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
750 g kartofler
ca. 12 dl grøntsagsbouillon
4 dl frosne ærter
Pesto:
3 håndfulde bredbladet persille
½ dl olivenolie
2 spsk mandler
salt og peber
Topping:
100 g gedefeta
1 bundt brøndkarse
1 tsk rosa peber
Sådan gør du
1/ Hak løg og hvidløg fint. Varm olie op i en gryde, og svits løg og hvidløg i et minut. Skær kartoflerne ud i små tern, og put dem i gryden. Hæld bouillon ved, og lad det hele simre i ca. 30 min. Tilsæt ærterne, og lad dem simre med i 5 min. Blend suppen med en stavblender, og tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk. Smag til med salt og peber.
2/ Kom persille, olie, mandler, salt og peber i en blender eller minihakker, og blend, indtil konsistensen er som tyk pesto.
3/ Servér suppen med en skefuld pesto, feta, brøndkarse og et drys af rosa peber.
Der er 490 kcal pr. portion.
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Grøntsagssuppe med hasselnødder
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter