Grønkålssalat med mormordressing, appelsin, pære, dadler og hasselnødder
SPONSORERET indhold

Grønkålssalat med mormordressing, appelsin, pære, dadler og hasselnødder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
20. dec. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 25 min

Ingredienser

1 ½ dl piskefløde
1 citron, saften herfra
2 tsk rørsukker
50 g hasselnødder
1 stor pose grønkål
2 appelsiner
2 faste pærer, gerne doyenne
3-4 dadler, gerne medjool

Sådan gør du

  1. Start med at lave mormordressingen ved at blande piskefløde, citronsaft og rørsukker, lad dressingen stå, imens du forbereder resten af salaten, den vil tykne undervejs.
  2. Rist nødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8-10 min. Hold øje undervejs, så nødderne ikke bliver brændte og bitre.
  3. Skyl grønkålen, og skær den fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Skær pæren i tynde både, og hak dadlerne groft.
  4. Vend grønkål, appelsiner, pærer og dadler med mormordressingen, og drys nødderne over. Salaten kan spises straks, men kan også stå køligt og tildækket i op til et par timer, inden den serveres.

PRØV OGSÅ: Spidskålssalat med fennikel, gulerod, hertil tørrede morbær, amarenakirsebær og tørret æble