Sund æbletræte
SPONSORERET indhold

Til dessert: Grov galette med æble og mandelsmør

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sund æbletærte

Af: Søren Ejlersen, Frank van Beek, Jacob Dietz og Susanne Knutzen
19. sep. 2014 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Dej:
100 g fint speltmel
40 g rugmel
2 spsk sukrin gold
4 spsk kokosolie
1 spsk vand
1 nip salt
Fyld:
1 stort æble
3 spsk mandelsmør
1 spsk sukrin gold
1 spsk mandelflager

Sådan gør du:

Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen. Stil den på køl i ca. 30 minutter. Rul dejen ud til en cirkel, Ø 20 cm, på et meldrysset bord og læg dejen på en bageplade med bagepapir. Skær æblet i tynde skiver, smør bunden med mandelsmør og fordel æbleskiverne ovenpå. Drys med sukrin og mandelflager. Fold kanterne op, så fyldet bliver dækket en anelse. Bag tærten i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.

Ditte om æbletærten: Den bages ikke i en tærteform, da det giver den et smukt, rustikt look.

Opskriften er fra kogebogen "Sunde Søde Sager" skrevet af madblogger og kogebogsforfatter Ditte Ingemann.