Gulerodstærte
SPONSORERET indhold

Gulerodstærte med citron & timian

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn madtærte med fin og frisk smag af citrus. Server den gerne med en grøn salat.

Af: Vibeke Lehn Foto: Nicolai Mørk
09. jan. 2015 | Opskrift | Fit living
4

Ingredienser

Tærtedej:
200 g hvedemel
100 g kvark eller fromage frais
100 g smør
¼ tsk salt
½ tsk timianblade
Fyld:
ca. 300 g gulerødder
3 æg
100 g ricotta
1 dl minimælk
salt, friskkværnet peber
reven muskatnød
1 spsk reven citronskal
25 g reven pecorino
friskhøvlet skal af ubehandlet citron
frisk timian

Sådan gør du:

Ælt dejen sammen og læg den koldt en times tid, eller endnu nemmere: Kom alle ingredienser i en foodprocessor og blend dem til en fast, blød dej. Det tager ca. 1 minut. Skær gulerødderne i stave og damp dem møre i letsaltet vand, afdryp og afkøl dem. Rul dejen ud og beklæd en tærteform af metal med løs bund og 22 cm i diameter med dejen. Du kan også bruge en firkantet form som på billedet.
Sæt tærten i køleskabet 1 times tid. Pisk æg, ricotta, mælk og krydderier sammen. Hæld cremen i tærtebunden. Skær gulerødderne til, så de passer i størrelse til formen, læg dem på cremen og drys ost på. Bag tærten ved 200° ca. 30 minutter, til fyldet føles fast. Server den lun med friskhøvlet citronskal og timian.

Energi pr. person: 520 kcal, fedt 49%, protein 14%, kulhydrat 37%