GIV ET BLAD I JULEGAVE TIL ÉN, DU HOLDER AF

Mindre madspild: Havregrødspandekager med blommer
Foto: Anders Schønnemann Brug rest af havregrød til disse lækre pandekager.

Mindre madspild: Havregrødspandekager med blommer

Rest: Havregrød. Ofte har vi havregrød tilbage fra morgenmaden. Har du også det, så gem den, og lav de skønneste pandekager.

printer Print
clock 10 minutter
plate 2 personer

2-3 blommer
2 spsk flydende honning eller ahornsirup

Pandekager 

4 dl havregrød (f.eks. fra dagen før)
1 dl mælk (mere hvis behov)
2 spsk sukker
3 æg
2 tsk bagepulver
1-2 tsk stødt kardemomme
lidt olie

Sådan gør du:

  1. Skær blommerne i mundrette stykker, og kassér stenene.
  2. Vend blommerne med honning.
  3. Pandekager: Pisk havregrøden sammen med mælk og sukker (du kan lune den en smule, hvis den er for stiv).
  4. Pisk æg i, og kom bagepulver og kardemomme i.
  5. Steg 6-8 pandekager i lidt olie på en varm pande.
  6. Servér med blommer evt. sirup eller honning.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager, Dessert, Madspild, Blommer og Morgenmad