
Mindre madspild: Havregrødspandekager med blommer
Rest: Havregrød. Ofte har vi havregrød tilbage fra morgenmaden. Har du også det, så gem den, og lav de skønneste pandekager.
preparation
Total: 10 minutter
plate
2 personer
Ingredienser
2-3 blommer
2 spsk flydende honning eller ahornsirup
Pandekager
4 dl havregrød (f.eks. fra dagen før)
1 dl mælk (mere hvis behov)
2 spsk sukker
3 æg
2 tsk bagepulver
1-2 tsk stødt kardemomme
lidt olie
Sådan gør du:
- Skær blommerne i mundrette stykker, og kassér stenene.
- Vend blommerne med honning.
- Pandekager: Pisk havregrøden sammen med mælk og sukker (du kan lune den en smule, hvis den er for stiv).
- Pisk æg i, og kom bagepulver og kardemomme i.
- Steg 6-8 pandekager i lidt olie på en varm pande.
- Servér med blommer evt. sirup eller honning.
Tip:
Vil du undgå at søde med sukker i dine pandekager, kan du mose 1-2 modne bananer i. Eller komme finthakkede dadler i. Begge dele søder dejligt.
Se, hvad vi ellers skriver om: Pandekager, Dessert, Madspild, Blommer og Morgenmad
Læs Også
Få vores NYHEDSBREV: