Hummus
SPONSORERET indhold

Hummus - med både sprøde og bagte hvidløg

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Klassisk hummus med masser af smag er nemt at lave selv. Se her kok Louisa Lorrangs bud på en skøn opskrift. De møre, bagte hvidløg er ikke stærke, men blide og aromatiske og fantastiske i hummussen. Sprøde hvidløg på toppen giver både knas og endnu mere smag.

Af: Louisa Lorang Foto: Lene Samsø
16. maj. 2023 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

HUMMUS

  • 300 g udblødte kikærter*
  • 3 hele hvidløg*
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk tahin
  • saft af 2 citroner
  • 1 ½-2 spsk stødt spidskommen
  • 2-3 dl kogevand fra kikærterne
  • salt

TOPPING

  • 2-3 fed hvidløg, i tynde skiver
  • olivenolie
  • 1 spsk hakkede pistaciekerner
  • 1 tsk nigellafrø
  • lidt hakket persille

*TIP: Har du travlt, kan du sagtens bruge opskriften med kikærter fra dåse og undlade de bagte hvidløg. De knasende hvidløg på toppen er dog lækre og hurtige at lave, så behold endelig dem.

Sådan gør du

  1. Kog kikærterne helt møre i usaltet vand. Det tager ca. 50 minutter. Gem dem i vandet, på køl, hvis du f.eks. koger dem dagen før.
  2. Bag imens de hele hvidløg ved 200 grader. De skal være helt møre, og det tager ca. 30 minutter. Du skal kunne presse dem ud af skallen.
  3. Blend afkølede kikærter, bløde hvidløg uden skal, olivenolie, tahin, spidskommen og citronsaft. Det er nemmest i en foodprocessor. Spæd med kogevand, og smag til med salt.
  4. Topping: Steg hvidløg i tynde skiver i olivenolie på en lille pande. De må gerne blive gyldne, men ikke få for meget, så bliver de bitre. Tag dem af panden, og lad dem ligge i olien, de er stegt i.
  5. Anret hummus i en skål, top med stegt hvidløg, lidt olivenolie, pistacier, nigellafrø og persille. Servér straks.

opskrift hummus.jpg

Anbefalet til dig