Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft

2 - 3 flasker koncentreret saft
Print

45 friskplukkede nyudsprungne hyldeblomstskærme
4 usprøjtede citroner
1 liter vand
1 kg sukker, gerne lyst rørsukker
40 g vinsyre eller citronsyre

  1. Klip toppene med blomster af, så du undgår at beskadige træet, og husk at ryste hylden lidt, så du efterlader diverse småkryb ude i naturen. Skyl forsigtigt blomsterne, og klip stilkene af. Kom blomsterne i et stor sylteglas eller en stålgryde. Undgå at bruge en aluminiumsgryde, da vin- og citronsyre frigør aluminium fra gryden, og det er ikke sundt.
  2. Skyl og skær citronerne tyndt ud, og læg dem over. Husk at fjerne kernerne.
  3. Kog vandet op, og tilsæt sukker og vinsyre. Hæld vandet over hylden og citronskiverne, så det dækker. Læg evt. en tallerken over, hvis du laver en stor portion i gryden, så også de øverste skærme dækkes af vand.
  4. Lad saften trække 1-2 dage i køleskab, og si den herefter.
  5. Hæld saften på rene og skoldede flasker, og luk dem til.
  6. Opbevar saften i køleskab. Du kan evt. fryse den i egnede beholdere, hvis du vil have lang holdbarhed.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hyldeblomstsaft