Ingenting – en ægte sønderjysk småkage
SPONSORERET indhold

Ingenting – en ægte sønderjysk småkage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
25. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

ca. 75 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede – opbevares i kagedåse
375 g hvedemel
2 æggeblommer
250 g smør
2 spsk fløde
Masse til toppen:
2 æggehvider
300 g sukker
1-2 tsk eddike
2 spsk mandler (finthakkede)

  1. Smuldr smør i melet og tilsæt æggeblommer og fløde. Ælt hurtigt dejen sammen.
  2. Læg den koldt 1 time. Rul dejen ud og udstik den i runde kager med et lille vinglas.
  3. Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Læg en skefuld af denne masse på hver af de udstukne kager.
  4. Småkagerne bages i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min.