Kebab på spyd
SPONSORERET indhold

Kebab, råstegt broccoli & hummus

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker hjemmelavet kebab med råstegt broccoli og hummus - mums.

Af: Kasper Rune Sørensen, Vægtkonsulenterne & Susanne Knutzen Foto: Skovdal.dk
03. dec. 2014 | Opskrift | Fit living

Ingredienser

persille
5 g frisk chili
¼ citron (øko)
2 fed hvidløg
85 g hakket oksekød
salt og peber
150 g broccoli
10 g ingefær
1 tsk olivenolie til stegning
Udstyr:
2 træspyd
Hummus:
40 g rå kikærter (100 g tilberedte)
2 fed hvidløg
½ citron
5 g tahin
salt og peber

Sådan gør du:

Skyl, slyng og hak persillen. Skyl og snit chilien fint. Tag halvdelen af persillen og chilien fra til pynt. Skyl og riv den kvarte citron. Pil og hak hvidløg. Rør alt med det hakkede kød, salt og peber. Form 2 aflange kebabber af farsen fast om 2 træspyd og lad dem hvile lidt på køl inden stegning.
Skyl og aftør broccoli og del ud i buketter. Skræl ingefær og skær den i fine strimler – tag halvdelen fra til pynt. Steg kebabberne igennem i olie, til de har lækker stegeskorpe, og steg samtidig broccolibuketterne med. Tilsæt ingefær, inden broccolien er færdig – den må gerne få god farve.
Smag til med salt og peber.
Hummus: Læg kikærterne i blød natten over i rigeligt vand. Sigt iblødsætningsvandet fra. Kog kikærterne helt møre i frisk vand. Sigt kogevandet fra. Pil hvidløg. Pres saften af den halve citron. Blend kikærter, tahin og hvidløg til en fast grov puré og smag til med citronsaft, salt og peber. Pynt de stegte kebabber med lidt persille, chili og ingefær og spis den råstegte broccoli til sammen med hummus.
TIP! Lav rigeligt hummus, så du har til frokosten næste dag.

Energi pr. person: 529 kcal, fedt 31%, protein 34%, kulhydrat 35%