
Kinesiske spyd med svinekød
Disse spyd er nemme at lave og smager skønt. Svinekødet er marineret i den kinesiske five spice blanding, der giver kødet den lækreste krydrede smag.
plate
4 personer
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
400 g svinebryst (skåret i tern ca. 3 x 3 cm)
Marinade:
1½ tsk. kinesisk five spice blandingskrydderi (se boks nederst)
2 tsk. karry
2 spsk. risvin eller tør sherry
Desuden:
2 spsk. olie til pensling
Pynt:
lidt friskhakket rød chili og friske koriander
Tilbehør:
løse ris
lynstegte grøntsager f.eks. broccoli
sojasauce og sød chilisauce.
Sådan gør du:
- Kom kødet i en skål sammen med ingredienserne til marinaden, og vend det godt rundt.
- Lad kødet trække 30 min. i køleskab. Stik kødet på spyd. Pensl med olie.
- Læg dem i en bradepande på bagepapir. Steg dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. Tjek, at kødet er mørt.
- Server spyddene pyntet med frisk chili og koriander, og server med det foreslåede tilbehør.
Five spice
Kinesisk five spice krydderiblanding fås i forskellige udgaver. Vi har brugt Mill & Mortars udgave, som er blandet af fennikelfrø, anis, nellike, kanel og koriander. Hvis ikke du kan finde five spice, så brug garam masala eller karry.
Nemme kinesiske retter
Se, hvad vi ellers skriver om: Kinesisk mad, Svin, Nem aftensmad og Hovedret
Få vores NYHEDSBREV: