
SPONSORERET indhold
Kinesiske spyd med svinekød
Disse spyd er nemme at lave og smager skønt. Svinekødet er marineret i den kinesiske five spice blanding, der giver kødet den lækreste krydrede smag.
4 personer
Ingredienser
400 g svinebryst (skåret i tern ca. 3 x 3 cm)
Marinade:
1½ tsk. kinesisk five spice blandingskrydderi (se boks nederst)
2 tsk. karry
2 spsk. risvin eller tør sherry
Desuden:
2 spsk. olie til pensling
Pynt:
lidt friskhakket rød chili og friske koriander
Tilbehør:
løse ris
lynstegte grøntsager f.eks. broccoli
sojasauce og sød chilisauce.
Sådan gør du:
- Kom kødet i en skål sammen med ingredienserne til marinaden, og vend det godt rundt.
- Lad kødet trække 30 min. i køleskab. Stik kødet på spyd. Pensl med olie.
- Læg dem i en bradepande på bagepapir. Steg dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. Tjek, at kødet er mørt.
- Server spyddene pyntet med frisk chili og koriander, og server med det foreslåede tilbehør.
Five spice
Kinesisk five spice krydderiblanding fås i forskellige udgaver. Vi har brugt Mill & Mortars udgave, som er blandet af fennikelfrø, anis, nellike, kanel og koriander. Hvis ikke du kan finde five spice, så brug garam masala eller karry.