Spyd med svinekød
Foto: Tia Borgsmidt De lækreste spyd med svinekød.

Kinesiske spyd med svinekød

Disse spyd er nemme at lave og smager skønt. Svinekødet er marineret i den kinesiske five spice blanding, der giver kødet den lækreste krydrede smag.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4 personer

400 g svinebryst (skåret i tern ca. 3 x 3 cm)

Marinade:

1½ tsk. kinesisk five spice blandingskrydderi (se boks nederst)
2 tsk. karry
2 spsk. risvin eller tør sherry

Desuden:

2 spsk. olie til pensling

Pynt:

lidt friskhakket rød chili og friske koriander

Tilbehør:

løse ris
lynstegte grøntsager f.eks. broccoli
sojasauce og sød chilisauce.

Sådan gør du:

  1. Kom kødet i en skål sammen med ingredienserne til marinaden, og vend det godt rundt.
  2. Lad kødet trække 30 min. i køleskab. Stik kødet på spyd. Pensl med olie.
  3. Læg dem i en bradepande på bagepapir. Steg dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 min. Tjek, at kødet er mørt.
  4. Server spyddene pyntet med frisk chili og koriander, og server med det foreslåede tilbehør.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Five spice

Kinesisk five spice krydderiblanding fås i forskellige udgaver. Vi har brugt Mill & Mortars udgave, som er blandet af fennikelfrø, anis, nellike, kanel og koriander. Hvis ikke du kan finde five spice, så brug garam masala eller karry.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kinesisk mad, Svin, Nem aftensmad og Hovedret