Klassisk andebryst med rødkålssalat
Foto: Martin Dyrløv Andebryst med skønt tilbehør.

Klassisk andebryst med rødkålssalat

Berberiandebryst er et nemt alternativ til andestegen. Vi har blandet svesker og æbler i sovsen, og tvistet den med frisk ingefær – det smager pragtfuldt. Begynd gerne på salaten dagen før.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Tilberedelsestid: 35 minutter
cooking Arbejdstid: en time
totaltime Total: en time, 35 minutter
plate 4 personer

  • 2 stk. andebryst (600 g)
  • salt og peber

Sovs:

  • 75 g svesker
  • 20 g frisk ingefær
  • 3 spsk. balsamico
  • ½ liter ande- eller hønsebouillon
  • 1½ spsk. andefedt (fra kødet)
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1-2 æbler

Rødkålssalat:

  • 1 lille rødkål (500 g)
  • 1 rødløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3-4 spsk. balsamico
  • 2-3 spsk. farin
  • ½ tsk. stødt allehånde
  • 3-4 gulerødder

Tilbehør:

  • kogte kartofler

Sådan gør du:

  1. Rødkålssalat: Del rødkålen i kvarter, og skær stokken ud. Skær kålen i tynde strimler. Pil rødløget, halver det, og snit det fint.
  2. Sauter rødløgene blanke i olivenolie, og tilsæt kålen. Steg under omrøring, til kålen bliver blank, og falder sammen (3-5 min.). Hæld det hele over i en skål. Bland balsamico, farin, allehånde, salt og peber i kålen. Dæk skålen med film, og sæt den koldt i mindst 6 timer – vend rundt i salaten af og til. Smag til med balsamico/farin, og tilsæt gulerodsspåner (lavet med en kartoffelskræller) lige før servering.
  3. Andebryst: Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Fjern senerne på kødsiden, og rids skindet på kryds og tværs. Gnid begge sider med salt og peber. Brun dem på skindsiden på en pande ved middelvarme, til de bliver gyldenbrune. Vend, og brun på kødsiden.
  4. Læg kødet i et ovnfast fad, hæld det meste af fedtet i en skål, og lad panden stå til sovsen. Sæt fadet i ovnen i ca. 15 min. til kødet måler 64-65 grader.
  5. Lad det hvile tildækket i 5-10 min.
  6. Sovs: Skær sveskerne i små stykker. Skræl ingefærren, og hak den fint. Steg dem på andepanden ved middel varme, til sveskerne bliver bløde. Kog panden af med balsamico, og tilsæt bouillon. Kog op, og jævn med andefedt rørt sammen med mel.
  7. Kog sovsen igennem i mindst 5 min., og smag til med salt og peber. Vask og udkern æblerne, og skær dem i små terninger. Kog dem i sovsen i et par min.
  8. Skær andekødet i tynde skiver, og server med sovs, kartofler og rødkålssalat.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: And, Andebryst, Mortensaften, Aftensmad og Hovedret