Opskrift på klassisk kærnemælkskoldskål
SPONSORERET indhold

Klassisk kærnemælkskoldskål

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Koldskålen er en klassiker, når temperaturen siger – og den bliver kun bedre af at du laver den selv. Dejlig som mellemmåltid eller en let dessert.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
21. apr. 2017 | Mad | ALT for damerne
Koldskål til 7 personer | Total: 20 min

Ingredienser

4 pasteuriserede æggeblommer
6 spsk flormelis eller efter smag
korn fra 1 vaniljestang
skal og saft af 1 økologisk citron
4 dl ymer
1 l økologisk kærnemælk
½ l fløde

Sådan laver du kærnemælkskoldskål

1. Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljekorn til massen er tyk og cremet. Vend resten af ingredienserne undtagen fløden i.

2. Pisk fløden til let flødeskum og vend en tredjedel i koldskålen. Lad koldskålen stå koldt, indtil servering

3. Læg resten af flødeskummet ovenpå koldskålen som små, lette flødeskumsskyer.


Se også opskrift på Risotto med mynte, ærter og asparges

 

Anbefalet til dig