Ingredienser
Ingredienser:
100 g gulerod
40 g svesker
30 g havregryn
10 g olie
10 g kalorielet appelsinmarmelade
1 appelsin, øko
30 g speltmel
1 tsk. julekrydderi
½ tsk bagepulver
vaniljekorn
50 g skyr
- Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem fint.
- Skær sveskerne i mindre stykker.
- Rør gulerod, svesker, havregryn, olie og appelsinmarmelade sammen.
- Riv skallen af appelsinen og gem den til senere.
- Pres appelsinsaften af ³/ appelsin og rør den i dejen.
- Bland mel, krydderi, bagepulver og lidt vaniljekorn og rør blandingen i dejen.
- Kom dejen i en smurt form, ½ liter, og bag den i ca. 1 time ved 200 grader.
- Rør skyren med revet appelsinskal og smør den over kagen ved servering.
- Skær den sidste ¼ appelsin i skiver og pynt kagen med dem.