Krydderkage

Krydderkage med appelsin

Kalorier 288 kcalProtein 7 g 10 %Kulhydrat 43 g 63 %Fedt 9 g 27 %Kostfibre 6 g

(1 person)

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 100 g gulerod
  • 40 g svesker
  • 30 g havregryn
  • 10 g olie
  • 10 g kalorielet appelsinmarmelade
  • 1 appelsin, øko
  • 30 g speltmel
  • 1 tsk. julekrydderi
  • ½ tsk bagepulver
  • vaniljekorn
  • 50 g skyr

  1. Skrub eller skræl gulerødderne og riv dem fint.
  2. Skær sveskerne i mindre stykker.
  3. Rør gulerod, svesker, havregryn, olie og appelsinmarmelade sammen.
  4. Riv skallen af appelsinen og gem den til senere.
  5. Pres appelsinsaften af ³/­ appelsin og rør den i dejen.
  6. Bland mel, krydderi, bagepulver og lidt vaniljekorn og rør blandingen i dejen.
  7. Kom dejen i en smurt form, ½ liter, og bag den i ca. 1 time ved 200 grader.
  8. Rør skyren med revet appelsinskal og smør den over kagen ved servering.
  9. Skær den sidste ¼ appelsin i skiver og pynt kagen med dem.