Kylling med sur-sød sauce og kål
Foto: Tia Borgsmidt Lækker kinesisk ret - kylling i sur-sødsauce.

Kylling med sur-sødsauce og dampet kål

Kylling tilberedt i sur-sødsauce er en klassisk kinesisk ret. Kyllingen tilberedes i saucen med lækre grøntsager og serveres med skøn dampet kål.

printer Print
plate 4 personer

500 g kyllingebrystfilet
1 lille løg
2 forårsløg
2 gulerødder
200 g shiitake eller markchampignon
150 g frisk ananas
2 spsk. friskrevet ingefær
2 spsk. olie
½ tsk. salt
2 spsk. risvinseddike eller æblecidereddike
1 spsk. sukker
1 dl bouillon
1 tsk. majsstivelse

Pynt:

hakket frisk mynte eller koriander
4-5 spsk. peanuts

Tilbehør:

kogte halve bok choy eller kvarte spidskål,
løse ris og sojasauce

Sådan gør du:

  1. Kog kyllingebrystfileterne ca. 25 min. i letsaltet vand. Skær kødet i skiver.
  2. Hak løget. Snit forårsløgene. Skræl og skær gulerødderne i stave. Rens svampene, og skær dem i mindre stykker. Skær ananassen i tern.
  3. Svits ingefær, forårsløg, svampe og gulerod i olie i en wok eller stegegryde. Tilsæt ananas, salt, risvinseddike, sukker og bouillon. Kom de kogte kyllingekød i. Kog det op et par min.
  4. Udrør majsstivelsen i lidt koldt vand, og rør det i retten. Kog igennem ganske kort. Smag til. Pynt med mynte og peanuts. Server med det foreslåede tilbehør.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kinesisk mad, Nem aftensmad, Wok, Kylling og Hovedret