Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

kyllingebryst og spidskålssalat
Foto: Mikkel Adsbøl

kyllingebryst og spidskålssalat

Kyllingebryst med mandelflager & kålsalat

Basis & boost middag.

2
Print

300 g kyllingebryst
skal og saft fra 1 økologisk citron
lidt salt og peber
15 g mandelflager
2 spsk olivenolie

Grøn kålsalat med kerner:
50 g perlespelt, perlerug eller perlebyg (forkogt)
150 g spidskål, snittet i strimler
100 g fennikel, skåret i strimler
50 g grønkål eller palmekål, finthakket
12 sukkerærter, skæres på langs
4 grønne asparges, skåret i små stykker
20 g forårsløg, skåret i små stykker
1 spsk olivenolie med orangesmag eller citronsmag
saft fra 1 limefrugt
1 spsk balsamico glace
saltflager, f.eks. sorte eller med citronsmag

Topping:
kapers
frysetørrede bær
nigellafrø, tørristede på en pande
skovsyre

Sådan gør du: Bank kyllingefileterne helt flade med en kødhammer eller håndfladen. Bland citronsaft og -skal samt lidt salt, og vend kyllingestykkerne i det. Vend dem derefter i mandelflager. Drys med salt og peber på begge sider. Steg kyllingestykkerne i fedtstof på en pande i ca. 4-5 minutter begge sider.
Bland perlespelt, grønkål, spidskål, fennikel, sukkerærter, asparges og forårsløg sammen. Vend det med olie og limesaft. Top med balsamico glace og lidt saltflager. Pynt derefter salaten med topping.

Din tallerken: Spis 150 g kylling og 200-250 g grøn kålsalat.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sund aftensmad og Aftensmad