Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Kyllingebryst og rejer med grøn salat
Foto: Line Falck

Kyllingebryst og rejer med grøn salat - opskrift fra Hjemmet

Kyllingebryst og rejer med grøn salat

Stegt kyllingebryst og rejer med salat til hører i den grad sommeren til.

4 personer
Print

Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
4 kyllingebryster med skind
2 hjertesalater eller anden sprød salat
½ agurk
1 bundt radiser
200 g kogte, pillede rejer
Misodressing:
4 spsk. mørk eller lys miso (japansk pasta, læs mere på Katrines Køkken i dette nummer)
2 spsk. riseddike eller friskpresset citronsaft
1 spsk. sesamolie
1 fed hvidløg
1 tsk. flydende honning
ca. 1 tsk. soja
evt. lidt vand
Drys: frisk koriander eller dild
Tilbehør: evt. godt brød

  1. Dup kyllingekødet tørt med køkkenrulle. Brun det i olie på begge sider i en dyb pande. Krydr med salt og peber. Tilsæt lidt vand, læg låg på, og lad kødet dampe færdigt i ca. 20 min., til kødsaften er klar. Skær kyllingebrysterne ud i skiver på tværs af kødfibrene.
  2. Pisk alle ingredienser sammen til misodressing, og smag til med sojasovs, knust hvidløg og honning. Kom lidt vand i, hvis den er for tyk eller for kraftig i smagen.
  3. Riv salaten i mindre stykker, og bland med skiver af agurk, radiser og misodressing.
  4. Anret salaten på fire tallerkner. Fordel kyllingestykkerne på salaten, kom rejer på toppen, og drys med koriander eller dild. Servér evt. med brød.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling og Hovedret