Lammefilet med kartoffelsalat i fløde
SPONSORERET indhold

Lammefilet med kartoffelsalat i fløde

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

16. feb. 2012 | Opskrift | Hendes Verden
4 personer

Ingredienser

600 g lammefilet eller hjortefilet
2 fed hvidløg
2 spsk. finthakket frisk rosmarin
50 g hasselnøddeflager
salt og peber
40 g smør
Kartoffelsalat:
650 g små pillekartofler
2 dl piskefløde
1½ spsk. citronsaft
½ tsk. fintrevet muskatnød
salt
3 forårsløg
75 g syltede små agurker
50 g små spinatblade
1 bundt dild
friske salatblade til anretning

  1. Gnid lammekødet med presset eller fintrevet hvidløg. Drys med rosmarin, og vend kødet i nøddeflager.
  2. Krydr med salt og peber. Brun kødet på panden i smør over jævn varme. Stil kødet midt i en forvarmet ovn ca. 10 min. ved 180 gr.
  3. Kog kartoflerne møre i saltet vand. Hæld koldt vand over, og pil skrællen af.
  4. Pisk fløden let cremet, og tilsæt citronsaft, muskatnød og salt. Hak forårsløgene fint, og skær agurkerne i små tern.
  5. Halver kartoflerne, og kom løg, agurk og kartofler i flødedressingen. Tilsæt afdryppede spinatblade og hakket dild.
  6. Skær kødet i tykke skiver,og server dem med den cremede kartoffelsalat anrettet på friske salatblade.