Luftige fastelavnsboller med flødeskum
Foto: Betina Hastoft Find opskriften her!

Luftige fastelavnsboller med flødeskum

Luftige fastelavnsboller, der er fyldt med sød flødeskum og jordbærsyltetøj.

printer Print
plate 10 stk

1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
250 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. sukker
3 plader optøet butterdej
1 sammenpisket æg til pensling

Remonce:

50 g blødt smør
75 g sukker
½ tsk. mandelessens
1 spsk. lys sirup

Flødeskumsfyld:

2 dl piskefløde
korn af 1 stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 dl jordbærsyltetøj

Pynt:

ca. 2 spsk. flormelis

Sådan gør du

  1. Varm mælken op i en gryde, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Kom ægget i. Bland hvedemelet med salt og sukker, og kom det i mælkeblandingen lidt ad gangen.
  2. Tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen sammen. Kom dejen i en skål. Dæk skålen til, og lad dejen hæve 1 time.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk plade. Læg den ene plade butterdej ud på den ene halvdel af dejpladen, og fold den anden halvdel over. Rul dejen ud igen til en tynd plade.
  4. Fortsæt med de to næste plader butterdej, og afslut med at rulle dejen ud til en ca. 55 x 22 cm stor firkant.
  5. Skær dejen ud i 10 firkanter. Pensl firkanterne med æg. Bland ingredienserne til remoncen og fordel det på de 10 firkanter. Luk dejen godt sammen om fyldet.
  6. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
  7. Pensl bollerne. Bag fastelavnsbollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
  8. Lad bollerne køle af, og skær dem over. Pisk fløden til let skum. Pisk vaniljekorn og flormelis i. Fyld bollerne med flødeskum og syltetøj.
  9. Læg bolletoppene på, og pynt fastelavnsbollerne med sigtet flormelis.
Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller, Kage og Bageopskrifter