
Luftige fastelavnsboller med flødeskum
Luftige fastelavnsboller, der er fyldt med sød flødeskum og jordbærsyltetøj.
plate
10 stk
Af Bente Nissen Lundsgaard
Ingredienser
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg
250 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 spsk. sukker
3 plader optøet butterdej
1 sammenpisket æg til pensling
Remonce:
50 g blødt smør
75 g sukker
½ tsk. mandelessens
1 spsk. lys sirup
Flødeskumsfyld:
2 dl piskefløde
korn af 1 stang vanilje
2 spsk. flormelis
1 dl jordbærsyltetøj
Pynt:
ca. 2 spsk. flormelis
Sådan gør du
- Varm mælken op i en gryde, til den er fingervarm. Kom den i en skål. Udrør gæren heri. Kom ægget i. Bland hvedemelet med salt og sukker, og kom det i mælkeblandingen lidt ad gangen.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord. Ælt dejen sammen. Kom dejen i en skål. Dæk skålen til, og lad dejen hæve 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en ca. 3 mm tyk plade. Læg den ene plade butterdej ud på den ene halvdel af dejpladen, og fold den anden halvdel over. Rul dejen ud igen til en tynd plade.
- Fortsæt med de to næste plader butterdej, og afslut med at rulle dejen ud til en ca. 55 x 22 cm stor firkant.
- Skær dejen ud i 10 firkanter. Pensl firkanterne med æg. Bland ingredienserne til remoncen og fordel det på de 10 firkanter. Luk dejen godt sammen om fyldet.
- Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en plade med bagepapir. Lad dem efterhæve tildækket i ca. 15 min.
- Pensl bollerne. Bag fastelavnsbollerne ca. 15-18 min. ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Lad bollerne køle af, og skær dem over. Pisk fløden til let skum. Pisk vaniljekorn og flormelis i. Fyld bollerne med flødeskum og syltetøj.
- Læg bolletoppene på, og pynt fastelavnsbollerne med sigtet flormelis.
De bedste opskrifter på fastelavnsboller
Se, hvad vi ellers skriver om: Fastelavnsboller, Kage og Bageopskrifter
Få vores NYHEDSBREV:
Det bedste på ALT.dk/MAD lige nu