Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på lun kyllingsalat
Foto: Andreas Wiking Lun kyllingsalat

Opskrift på lun kyllingsalat

Lun kyllingsalat

plate 4
printer Print

100 g små grønne linser PUY
2 tsk olie
350 g butternut squash (kaldes også moskus- eller melongræskar) eller græskarkød
¼-½ tsk spansk, røget paprika
salt, peber
300 g kyllingefilet
2 fintsnittede stilke bladselleri
1 bakke salatskud
8 soltørrede tomater
1 glas grillede artiskokhjerter, 185 g drænet vægt
150 g brødcroutoner
lidt citronsaft eller æbleeddike.

Energi pr. person:
350 Kcal
Fedt:
20 %
Protein:
32 %
Kulhydrant:
48 %

Sådan gør du

Kog linserne efter anvisningen på pakningen og lad dem dryppe af.

Varm olien i en pande og rist butternut- eller græskarkødet heri under omrøring, til det lige netop er mørt. Krydr med paprika, salt og peber. Tag det op og steg derefter kyllingekødet 3-4 minutter på hver side, drys salt og peber på.

Bland alle ingredienser til salaten, smag til med yderligere salt, peber og en anelse citronsaft eller æbleeddike og servér.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Græskar, Efterår, Efterårsmad, Sunde salater, Dansk mad, Croutoner og Frokost