Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

low carb-brød
Foto: Ditte Ingemann

low carb-brød

Madbrød med oliven & squash

Kan godt betegnes som et low carb-brød, da indholdet af kulhydrater er meget lavt.

1 brød, ca. 10 skriver
Print

100 g alm. mandelmel
2 spsk hørfrø
½ tsk havsalt
1 tsk bagepulver
3 æg, str. L
50 g sorte oliven, hakkede
30 g parmesan, revet
½ squash, ca. 140 g, revet
50 g god skinke eller chorizopølse
8 soltørrede tomater, hakkede

Sådan gør du: Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let sammen. Rør de øvrige ingredienser i æggene. Vend de tørre ingredienser i skålen, og bland det hele godt sammen. Hæld dejen i en franskbrødsform (størrelse 1 L), beklædt med bagepapir, og bag brødet ved 175 grader, varmluft, i ca. 45 minutter, eller indtil det er gennembagt.
Lad brødet køle helt af, inden det skæres. Opbevar brødet på køl. Brødet smager dejligt ristet og kan bruges som sandwichbrød eller spises til en salat.

Energi pr. skive: 130 kcal, fedt 69%, protein 21%, kulhydrat 10%

Se, hvad vi ellers skriver om: Sundt brød, Brød og Ditte Ingemann