Opskrift på majsfritter med mango-bønne-salsa

Foto: Line Thit Klein Majsfritter med mango-bønne-salsa

Opskrift på majsfritter med mango-bønne-salsa

Majsfritter med mango-bønne-salsa

Disse fritter er lidt ligesom friturestegte små boller, sprøde udenpå og bløde og fnuglette indeni. De smager skønt sammen med den spicy og søde salsa.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: 25 minutter
plate 4 Person(er)
Ingredienser

Majs fra 2 friske kogte majskolber eller en dåse majs, ca. 400 g
2 ½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 ½ dl danskvand
½ tsk havsalt og friskkværnet peber
1 stor æggehvide, pisket stiv
solsikkeolie til at stege i.
Mango-bønnesalsa:
1 stor eller 2 små, modne mangoer, skåret i tern
ca. 200 g sorte bønner, fra dåse eller kogt som anvist på posen
1 rødløg, delt i halve og skåret i tynde både
100 g dadeltomater, skåret i halve
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl koriander, grofthakket
2 lime, saften heraf
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie

Sådan laver du majsfritter:

Salsa: Bland alle ingredienser let sammen, smag evt. til med lidt sukker og salt.

Fritter: Bland majs, mel, bagepulver og danskvand, og smag til med salt og peber. Vend æggehviden forsigtigt i blandingen. Varm olien op over medium varme, test med en tændstik (træenden!) om olien er klar. Når det bruser rundt om den, er den klar. Drop skefulde af dejen ned i olien 4-5 stykker ad gangen, og lad dem koge i olien til de er gyldenbrune og sprøde. Servér med det samme sammen med den friske, syrlige mangosalsa.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Pommes frites, Vegetarret, Mexicansk mad, Vegetarisk og Tilbehør