Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på majsfritter med mango-bønne-salsa
Foto: Line Thit Klein Majsfritter med mango-bønne-salsa

Opskrift på majsfritter med mango-bønne-salsa

Majsfritter med mango-bønne-salsa

Disse fritter er lidt ligesom friturestegte små boller, sprøde udenpå og bløde og fnuglette indeni. De smager skønt sammen med den spicy og søde salsa.

25 minutter
Print
4

Majs fra 2 friske kogte majskolber eller en dåse majs, ca. 400 g
2 ½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 ½ dl danskvand
½ tsk havsalt og friskkværnet peber
1 stor æggehvide, pisket stiv
solsikkeolie til at stege i.
Mango-bønnesalsa:
1 stor eller 2 små, modne mangoer, skåret i tern
ca. 200 g sorte bønner, fra dåse eller kogt som anvist på posen
1 rødløg, delt i halve og skåret i tynde både
100 g dadeltomater, skåret i halve
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl koriander, grofthakket
2 lime, saften heraf
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie

Sådan laver du majsfritter:

Salsa: Bland alle ingredienser let sammen, smag evt. til med lidt sukker og salt.

Fritter: Bland majs, mel, bagepulver og danskvand, og smag til med salt og peber. Vend æggehviden forsigtigt i blandingen. Varm olien op over medium varme, test med en tændstik (træenden!) om olien er klar. Når det bruser rundt om den, er den klar. Drop skefulde af dejen ned i olien 4-5 stykker ad gangen, og lad dem koge i olien til de er gyldenbrune og sprøde. Servér med det samme sammen med den friske, syrlige mangosalsa.

Se, hvad vi ellers skriver om: Salsa, Pommes frites, Vegetarret, Mexicansk mad, Vegetarisk og Tilbehør