Opskrift på majsfritter med mango-bønne-salsa
SPONSORERET indhold

Majsfritter med mango-bønne-salsa

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Disse fritter er lidt ligesom friturestegte små boller, sprøde udenpå og bløde og fnuglette indeni. De smager skønt sammen med den spicy og søde salsa.

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
27. sep. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 25 min

Ingredienser

Majs fra 2 friske kogte majskolber eller en dåse majs, ca. 400 g
2 ½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 ½ dl danskvand
½ tsk havsalt og friskkværnet peber
1 stor æggehvide, pisket stiv
solsikkeolie til at stege i.
Mango-bønnesalsa:
1 stor eller 2 små, modne mangoer, skåret i tern
ca. 200 g sorte bønner, fra dåse eller kogt som anvist på posen
1 rødløg, delt i halve og skåret i tynde både
100 g dadeltomater, skåret i halve
1 fed hvidløg, finthakket
1 dl koriander, grofthakket
2 lime, saften heraf
2 spsk hvidvinseddike
1 spsk olivenolie

Sådan laver du majsfritter:

Salsa: Bland alle ingredienser let sammen, smag evt. til med lidt sukker og salt.

Fritter: Bland majs, mel, bagepulver og danskvand, og smag til med salt og peber. Vend æggehviden forsigtigt i blandingen. Varm olien op over medium varme, test med en tændstik (træenden!) om olien er klar. Når det bruser rundt om den, er den klar. Drop skefulde af dejen ned i olien 4-5 stykker ad gangen, og lad dem koge i olien til de er gyldenbrune og sprøde. Servér med det samme sammen med den friske, syrlige mangosalsa.