Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på Claus Meyers citronmåde
Foto: Maria P og Anders Schønnemann

Meyers citronmåne

Få opskriften på Meyers citronmåne

Kombinationen af syrlige citroner og sød marcipan holder hele vejen. Vælg økologiske citroner til kagen. Her får du Claus Meyers skønne opskrift på hjemmebagt citronmåne med marcipan.

40 minutter
Print
Citronmåne til 6-8 personer

Ingredienser til citronmånen:
150 g blødt smør
70 g marcipan, revet
150 g rørsukker
4-5 æg (alt efter størrelse)
140 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ vaniljestang
1½ usprøjtet citron, fintrevet skal heraf

Glasur til citronmånen:
200 g flormelis
25 g flødeost naturel 10 %
1 øko-citron, fintrevet skal heraf
4 spsk friskpresset citronsaft – ikke fra plastik-citron!

Sådan laver du Meyers citronmåne

Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse.
Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.


Bland mel, bagepulver, vaniljekorn ogfintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt.


Kom dejen i en smurt springform, og bagden i ovnen ved 190° i 20-25 min. Tag kagen ud, og lad den køle af.

Glasur
Lav en glasur ved at røre flødeost og yoghurt sammen med fl ormelis til en glat creme. Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold. Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.

PRØV OGSÅ: Granatæblesnitter med lakrids

PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts

Tip

Skal kagen ligne en klassisk citronmåne nede fra tanken, kan du skære den midtover. Jeg kan i øvrigt forsikre dig om, at citronmånen her vil kunne få selv de mest forhærdede købekageentusiaster til at droppe købevarianten og gå i krig med mel og citroner!
Se, hvad vi ellers skriver om: Bagning, Claus Meyer, Kage, Dansk mad og Dessert