Opskrift på Claus Meyers citronmåde
SPONSORERET indhold

Claus Meyers citronmåne - få opskriften her

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kombinationen af syrlige citroner og sød marcipan holder hele vejen. Vælg økologiske citroner til kagen. Her får du Claus Meyers skønne opskrift på hjemmebagt citronmåne med marcipan.

Af: Claus Meyer Foto: Maria P og Anders Schønnemann
07. okt. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Citronmåne til 6-8 personer | Total: 40 min

Ingredienser

Ingredienser til citronmånen:

  • 150 g blødt smør
  • 70 g marcipan, revet
  • 150 g rørsukker
  • 4-5 æg (alt efter størrelse)
  • 140 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ vaniljestang
  • 1½ usprøjtet citron, fintrevet skal heraf

Glasur til citronmånen:

  • 200 g flormelis
  • 25 g flødeost naturel 10 %
  • 1 øko-citron, fintrevet skal heraf
  • 4 spsk friskpresset citronsaft – ikke fra plastik-citron!

Sådan laver du Meyers citronmåne

Citronmånen:

  1. Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse.
  2. Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes.
  3. Bland mel, bagepulver, vaniljekorn ogfintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt.
  4. Kom dejen i en smurt springform, og bagden i ovnen ved 190° i 20-25 min. Tag kagen ud, og lad den køle af.

Glasur:

  1. Lav en glasur ved at røre flødeost og yoghurt sammen med flormelis til en glat creme.
  2. Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold.

TIP: Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.

PRØV OGSÅ: Granatæblesnitter med lakrids

PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts

Anbefalet til dig