Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Millionbøf med grønsager
Foto: Thomas Hergaard

Millionbøf med grønsager - opskrift fra Hjemmet

Millionbøf med grønsager

En klassisk god og nem ret.

4 personer
Print

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 20 min.
½ kg hakket oksekød
2 mellemstore løg (i terninger)
1-2 fed hvidløg (hakkede, kan udelades)
1 spsk smør
1 spsk olie
2 stilke bladselleri (fintsnittede)
2 gulerødder (groftrevne)
1 dåse flåede tomater
2 spsk tomatpuré
2 dl bouillon
salt og peber
evt. jævning
Tilbehør:
løse ris med røde peberkorn eller kartoffelmos

  1. Svits først løg og hvidløgsfed i smør og olie i en tykbundet gryde.
  2. Kom så kødet i og del det let med en grydeske. Lad det svitse, til det har skiftet farve.
  3. Kom bladselleri og gulerødder i og tilsæt de flåede tomater samt tomatpuré.
  4. Hæld bouillonen ved og krydr godt med salt og peber. Lad retten koge videre i ca. 10 min.
  5. Smag til og jævn evt. med lidt mel udrørt i kold bouillon eller vand.
  6. Løse ris, som her er tilsat røde peberkorn, kan serveres til, men kartoffelmos smager også godt til retten.
Se, hvad vi ellers skriver om: Hovedret