Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 20 min.
½ kg hakket oksekød
2 mellemstore løg (i terninger)
1-2 fed hvidløg (hakkede, kan udelades)
1 spsk smør
1 spsk olie
2 stilke bladselleri (fintsnittede)
2 gulerødder (groftrevne)
1 dåse flåede tomater
2 spsk tomatpuré
2 dl bouillon
salt og peber
evt. jævning
Tilbehør:
løse ris med røde peberkorn eller kartoffelmos
- Svits først løg og hvidløgsfed i smør og olie i en tykbundet gryde.
- Kom så kødet i og del det let med en grydeske. Lad det svitse, til det har skiftet farve.
- Kom bladselleri og gulerødder i og tilsæt de flåede tomater samt tomatpuré.
- Hæld bouillonen ved og krydr godt med salt og peber. Lad retten koge videre i ca. 10 min.
- Smag til og jævn evt. med lidt mel udrørt i kold bouillon eller vand.
- Løse ris, som her er tilsat røde peberkorn, kan serveres til, men kartoffelmos smager også godt til retten.